Hlavní navigace

TIP: Jak na rezervaci časů schůzek v Google Calendar

25. 6. 2011

Sdílet

Plánujete-li často schůzky se svými klienty či kolegy, neztrácejte čas individuální domluvou, ale nabídněte možnost rezervace času ve svém Google kalendáři.

Pokud jsou dveře vaší kanceláře neustále zaplněny zástupem předem neohlášených klientů, je správný čas začít své schůzky řádně organizovat. Nová funkce v Google Calendar vám umožní vyhradit si konkrétní časový interval a nabídnout svým klientům či kolegům možnost online rezervace schůzky.

Pakliže jste doposud nevyužívali žádnou ze služeb společnosti Google, budete si muset nejprve vytvořit vlastní účet. Přihlaste se na svůj účet a otevřete svůj kalendář. Na pravé straně svrchního panelu vyberte typ zobrazení Day nebo Week a vyberte si některý den, v rámci nějž svým klientům vyhradíte konzultační čas. Poté pomocí levého tlačítka a tahu myší vyberte libovolný časový úsek. Jakmile úkon dokončíte, otevře se vyskakovací okno, v němž zvolte možnost Appointment slots a poté Edit details. Nové okno vám umožní událost pojmenovat, upravit čas, nastavit periodické opakování události (volba Repeat) a přidat popis. V sekci Type můžete zvolit, zda bude možné rezervovat pouze celý časový blok, či interval rozdělit na 30minutové úseky. Nakonec do pole Add guests vyplňte emailové adresy všech klientů, kterým hodláte možnost rezervace času nabídnout. Vše potvrďte tlačítkem Save a v posledním vyskakovacím okně dotazujícím se, zda si přejete pozvánky rozeslat, klikněte na tlačítko Send.

Appointment Slot1

Appointment Slot2

Appointment Slot3

Vybraní klienti ihned dostanou formou emailu upozornění na možnost rezervace termínu a odkaz na váš kalendář. Pochopitelně zde platí pravidlo "kdo dřív přijde, ten dřív mele" a jakmile některý klient o termín požádá, budete informováni prostřednictvím emailové notifikace. Vytvořenou událost můžete samozřejmé editovat, nebo dokonce zrušit, přičemž vám služba nabídne možnost automatického rozeslání emailu všem dotčeným klientům.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Úvodní foto: © a_korn - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?