Hlavní navigace

TIP: instalujeme češtinu do jiné jazykové verze Windows 7 Home

26. 6. 2010

Sdílet

Chtěli byste nainstalovat češtinu do jiné jazykové verze Windows 7 Home, i když to normálně nejde? Poradíme vám, jak na to.

Jak možná víte, doinstalovat český jazyk do Windows 7 Ultimate není problém - stačí si jednoduše z webu Microsoftu (přes Windows Update) stáhnout jazykový balíček. To nelze udělat u Windows 7 Home, co však neznamená, že nemůžete češtinu doinstalovat i do této verze Windows 7. Postupujte podle následujících kroků.

Nainstalujte si Windows 7 ve verzi Ultime a nezadávejte produktový klíč. Ve Windows Update stáhněte jazykový balíček s češtinou a nainstalujte jej. Následně klikněte na Start a do řádku zadejte příkaz cmd, který odešlete. Nyní zadejte příklad slmgr –upk a zadejte produktový klíč k Windows 7 Home. Druhou možností, jak doinstalovat češtinu do jiné jazykové mutace Windows 7 Home, je využít programu Visualizator, který můžete stáhnout zde (po stažení programu musíte z tohoto webu stáhnout také český jazykový balíček). Po instalaci programu klikněte na Add languages - Change language a vyberte češtinu.

Byl pro vás článek přínosný?