Hlavní navigace

Tip: Facebook pro telefony automaticky přenáší kontakty

1. 10. 2011

Sdílet

Pokud jste si na vašem mobilním telefonu stáhli Facebook aplikaci, vaše telefonní kontakty mohly být přeneseny do seznamu kontaktů na Facebooku.

V seznamu kontaktů jsou sice data v relativním bezpečí, nikde však nestojí, že je Facebook nepoužije způsobem, který by se vám nemusel příliš zamlouvat. Kdyby byl kupříkladu Facebook nahackován, dává to útočníkům další údaje k odcizení a zneužití. Chcete-li synchronizaci Facebooku s vaším telefonem zrušit, rozhodně nejste sami – fóra různorodého typu se přímo hemží dotazy, jak od této nebezpečné spojitosti ustoupit.

Někteří uživatelé se rozhodli tuto aplikaci beze zbytku odstranit a opět ji nainstalovat bez možnosti synchronizace kontaktů, někteří to rovnou vzdali. Jakmile se vám tedy podaří zrušit synchronizační funkci, měli byste zamířit na váš Facebook účet a zrušit ji i tam. Toho docílíte takto:

Účet -> Upravit přátele -> (Mobilní zobrazení) Kontakty

Nyní následujte odkaz na pravé straně:

Jenž vás dovede sem:

Teď už stačí jen odstranit všechny přenesené kontakty a je po problému.

 

O serveru Dvojklik.cz

Dvojklik.cz je bezplatný webový magazín, který od roku 2009 vydává antivirová společnost Eset. Magazín přináší širokému okruhu čtenářů aktuální informace ze světa bezpečnosti a informačních technologií. Magazín Dvojklik je dostupný na internetové adrese Dvojklik.cz, kde mají čtenáři možnost registrovat se i k bezplatnému zasílání magazínu e-mailem.

skoleni

 

Zdroj: webový magazín Dvojklik.cz