Hlavní navigace

TIP: co dělat, když ve Windows nemůžete odstranit některý soubor?

12. 7. 2010

Sdílet

Stalo se vám už, že vám počítač z nějakého důvodu nechtěl dovolit ve Windows odstranit nějaký soubor či aplikaci? Poradíme vám, jak na to.

Mnohým z vás se už jistě stalo, že operační systém Windows při odstraňování nějakého programu nebo souboru zobrazoval hlášku "Soubor nemůže být odstraněn, protože je používán jiným programem." Pokud máte tento problém a v systému data, která vám Windows za žádnou cenu nedovolí odstranit, máme pro vás řešení. Problémy s odstraňováním souborů vyřeší malá aplikace UNLOCKER, kterou si můžete stáhnout zde. Po její instalaci klikněte pravým tlačítkem na plochu a uvidíte, že se vám rozšířila nabídka možností.

Jakmile pak narazíte na soubor, který nelze běžným způsobem odstranit, UNLOCKER vám nabídne několik možností, co s ním udělat (otevřít, odstranit, "zabít"). UNLOCKER je tedy aplikací, která by neměla chybět na žádném počítači. Program je zcela zdarma a oproti konkurenci (například OpenedFilesView, Advanced Process Manipulation, Locked Files Wizard / Copylock nebo WhoLockMe) poskytuje nadstandardní funkce.

Byl pro vás článek přínosný?