Hlavní navigace

Tip: 9 užitečných nástrojů pro uživatele cloudových služeb - 9.díl

2. 3. 2012

Sdílet

 Autor: © Beboy - Fotolia.com
Díky důvěrně známým službám, jako je Gmail, Dropbox, Facebook či Instapaper, jsou části našich životů jako fotografie, dokumenty, kontakty apod. neustále online. Nemyslíte, že je nejvyšší čas s tím něco udělat a dostat vše pevně pod kontrolu?

Při troše úsilí můžete uzpůsobit prostředí cloudu tak, aby pro vás představovalo daleko efektivnější prostor přizpůsobený vašim potřebám. V podstatě se jedná o instalaci několika jednoduchých rozšíření pro internetový prohlížeč a dalších utilit, které vám odkryjí dosud neznámé možnosti oblíbených internetových služeb.

 

1. díl článku: Cloud Save

2. díl článku: Syncdocs

3. díl článku: IFTTT

4. díl článku: Gmail Offline

5. díl článku: Gladinet Cloud Desktop

6. díl článku: Checker Plus pro Google Calendar

7. díl článku: CompanionLink

8. díl článku: Vzdálená plocha Chrome

 

Anesidora

Vylepšete si práci s cloudem pomocí nástroje Anesidora, doplňku vytvořeného výrobci třetích stran pro internetový prohlížeč Chrome. Jedná se o rozšíření pro službu na streamování hudby s názvem Pandora. Anesidora vám umožní vychutnat si službu Pandora doslova na maximum, a to aniž byste museli mít otevřenou v internetovém prohlížeči záložku právě s touto službou.

Rozšíření po dokončení instalace přidá do panelu nástrojů internetového prohlížeče Chrome novou ikonku. Když toto rozšíření použijete poprvé, budete muset zadat přihlašovací údaje pro službu Pandora. Jakmile poté klepnete na ikonku Anesidory, objeví se plnohodnotný ovládací panel pro službu Pandora vyladěný podle vašich potřeb. Tento panel se zobrazuje přes všechny internetové stránky, které si prohlížíte, takže nikdy nebudete muset přerušovat svoji aktuální činnost.

Nástroj Anesidora vám umožní provádět všechny operace, které se dají dělat ve službě Pandora. Můžete si vybírat stanice, které chcete poslouchat, můžete přehrávat či pozastavovat přehrávání hudby, přeskakovat skladby nebo přeskakovat jednotlivé stopy. Dokonce můžete přistupovat i k funkci Pandory s názvem „Why was this song played?“ (Proč byla tato skladba přehrána?)

Cloud computing a hudba bez překážek? I to jde k sobě.

příloha_ovladnete_sva_data

Anesidora

Anesidora vám poskytne v internetovém prohlížeči Chrome neomezený přístup ke službě Pandora.

Byl pro vás článek přínosný?