Hlavní navigace

Tip: 9 užitečných nástrojů pro uživatele cloudových služeb - 6.díl

28. 2. 2012

Sdílet

 Autor: © ra2 studio - Fotolia.com
Díky důvěrně známým službám, jako je Gmail, Dropbox, Facebook či Instapaper, jsou části našich životů jako fotografie, dokumenty, kontakty apod. neustále online. Nemyslíte, že je nejvyšší čas s tím něco udělat a dostat vše pevně pod kontrolu?

Při troše úsilí můžete uzpůsobit prostředí cloudu tak, aby pro vás představovalo daleko efektivnější prostor přizpůsobený vašim potřebám. V podstatě se jedná o instalaci několika jednoduchých rozšíření pro internetový prohlížeč a dalších utilit, které vám odkryjí dosud neznámé možnosti oblíbených internetových služeb.

 

1. díl článku: Cloud Save

2. díl článku: Syncdocs

3. díl článku: IFTTT

4. díl článku: Gmail Offline

5. díl článku: Gladinet Cloud Desktop

 

Checker Plus pro Google Calendar

Dejte aplikaci Google Calendar (Google Kalendář) nový náboj nástrojem Checker Plus for Google Calendar, což je zdarma dostupné rozšíření, které celou službu povyšuje na úplně novou úroveň.

Checker Plus vám umožní být v kontaktu s Google Kalendářem i tehdy, když nebudete mít v okně prohlížeče otevřený Gmail Offline. Aplikace vytváří vedle panelu Adresa v prohlížeči Chrome ikonku, kterou můžete i upravovat. Když přejedete přes tuto ikonku myší, zobrazí se vám seznam nejbližších schůzek, pokud na ikonku klepnete, dostanete se k interaktivnímu pohledu na plný kalendář, což vám umožní prozkoumat a spravovat události, a to aniž byste museli opouštět internetovou stránku, kterou si právě prohlížíte.

Checker Plus pro Google Calendar

Klepnutím na ikonku Checker Plus v panelu nástrojů internetového prohlížeče Chrome se vám zobrazí okno aplikace Google Kalendář.

Cloud24

 

Checker Plus vám rovněž umožní na vaší pracovní ploše používat připomínky na blížící se události, a to tak, že dokonce budete moci číst i podrobnosti týkající se dané události. Navíc vám aplikace umožní velmi snadno přidávat události nové. Rovněž můžete klepnout pravým tlačítkem myši na libovolný e-mail nebo zvýraznit text z internetové stránky a zkopírovat odtud příslušnou informaci přímo do svého kalendáře. Nové události lze také přidávat přímo z panelu Adresa internetového prohlížeče Chrome, a to buď napsáním, nebo hlasitým namluvením podrobností.

Byl pro vás článek přínosný?