Hlavní navigace

Tip: 9 užitečných nástrojů pro uživatele cloudových služeb - 2.díl

19. 2. 2012

Sdílet

 Autor: © frank peters - Fotolia.
Díky důvěrně známým službám, jako je Gmail, Dropbox, Facebook či Instapaper, jsou části našich životů jako fotografie, dokumenty, kontakty apod. neustále online. Nemyslíte, že je nejvyšší čas s tím něco udělat a dostat vše pevně pod kontrolu?

Při troše úsilí můžete uzpůsobit prostředí cloudu tak, aby pro vás představovalo daleko efektivnější prostor přizpůsobený vašim potřebám. V podstatě se jedná o instalaci několika jednoduchých rozšíření pro internetový prohlížeč a dalších utilit, které vám odkryjí dosud neznámé možnosti oblíbených internetových služeb.

 

1. díl článku: Cloud Save

 

Syncdocs

Potřebujete-li provést synchronizaci mezi Google Docs (Google Dokumenty) a vaším počítačem, je nástroj Syncdocs (http://www.syncdocs.com/) přesně tím pravým pro vás. Syncdocs naprosto přirozeně integruje Google Docs do Windows 7, Vista či XP, přičemž udržuje složku pro textové dokumenty ve vašem počítači neustále synchronizovanou s účtem na Google Docs.

Nástroj vás mile překvapí tím, že se jedná o naprosto transparentní a bezproblémový program. Jakmile jej jednou nainstalujete na svůj počítač, už nikdy na něj nemusíte myslet. Program běží na pozadí, sleduje veškeré změny, které provedete buď na místním počítači, nebo na Google Docs a okamžitě provádí synchronizaci. Dokonce je možné v reálném čase spolupracovat s jinými uživateli Google Docs, zatímco pracujete v textovém procesoru.

Syncdocs dokáže dokonce provádět synchronizaci jakéhokoliv typu souboru nezávisle na tom, zda se jedná o soubor vytvořený kancelářskou aplikací či nikoliv. Stačí nástroji Syndocs sdělit, kterou složku má sledovat (zvolit můžete pouze jednu složku, která ale může obsahovat libovolný počet vnořených složek a souborů v nich). Vše, co se změní či přidá, se automaticky aktualizuje i v cloudu. Jediným omezením je kapacita prostoru pro ukládání dat, kterou máte v účtu Google Docs k dispozici. Standardní velikost úložného prostoru pro osobní účet činí 1 GB pro soubory jiného formátu než Google Docs, další prostor si můžete zakoupit. Soubory, které jsou ve formátu Google Docs, se do limitu pro úložný prostor nepočítají.

Syncdocs dokáže ve zdarma dostupné verzi synchronizovat maximálně 250 souborů. Pokud potřebujete synchronizovat neomezený počet souborů, budete muset zaplatit 20 amerických dolarů na rok.

příloha_ovladnete_sva_data

Syncdocs

Syncdocs nabízí pro synchronizaci Google Docs a vašeho počítače pestrou paletu možností.

Byl pro vás článek přínosný?