Hlavní navigace

TIP: 9 doplňků prohlížeče Firefox pro sociální sítě - 3. díl

Sdílet

 Autor: © arrow - Fotolia.com
V závěrečném díle se podíváme na doplněk umožňující sdílení stránek napříč všemi sociálními sítěmi, nástroj určený pro zkracování URL adres a utilitu schopnou náhodného výběru webů.

Považujete se za nadšeného uživatele sociálních sítí, jemuž nesmí uniknout jediný příspěvek? Poradíme vám, které doplňky prohlížeče Firefox vám usnadní život.

 

1. díl - Facebook Toolbar, Twitter Search, Hootbar

2. díl - Google+ Manager, LinkedIn Companion, Yoono

3. díl - Shareaholic, Tiny URL Generator, StumbleUpon

 

7) Shareaholic

 

Pokud si nepřejete instalovat specifický panel zaměřený pouze na vybranou sociální síť, ale přesto byste se svými přáteli rádi snadno sdíleli zajímavé internetové odkazy, mohl by se doplněk Shareaholic dostat do hledáčku vašeho zájmu. Po dokončení instalace doplňku přibude v levém horním rohu vašeho prohlížeče malé nenápadné tlačítko, pod nímž se skrývá hlavní menu. Pakliže při brouzdání narazíte na zajímavý web, pouze ze zmíněného menu vyberte kýženou sociální síť a stránku sdílejte. Mezi výchozími službami zobrazenými v seznamu naleznete Amazon Wishlist, Bit-ly, Delicious, Digg, Evernote, Facebook, Google Gmail, LinkedIn a Twitter.

shareaholic

 

8) Tiny URL Generator

 

Adresy některých webů jsou až nepříjemně dlouhé, čehož si všimnete především tehdy, snažíte-li se odkaz sdílet na síti s omezením na maximální počet znaků (jako je například Twitter). Jedinou leč nedocenitelnou funkcí doplňku Tiny URL Generator je tvorba krátkých adres z dlouhých odkazů. Ovládací prvky nástroje naleznete pod tlačítkem, jež přibude v pravém dolním rohu prohlížeče. Pokud si přejete zkrátit některou adresu, danou stránku otevřete a klikněte na zmíněné tlačítko. Nástroj vygeneruje zkrácený odkaz a uloží jej do schránky tak, abyste jej následně mohli kamkoliv jednoduše zkopírovat.

tiny url generator

 

9) StumbleUpon

 

StumbleUpon je současně komunitní sítí a zajímavým nástrojem, pomocí nějž můžete narazit na zajímavý webový obsah. Pokud kliknete na ovládací tlačítko, doplněk vás odkáže na náhodnou stránku (jde spíše o pseudonáhodnou stránku, jejíž výběr je ovlivněn vašimi předchozími preferencemi). Následně můžete nástroji sdělit, zda se vám vybraný web líbí, či nelíbí, čímž jej naučíte, jaký druh stránek má pro vás příště vybírat. Kromě náhodného výběru webů a možnosti jejich hodnocení vám StumbleUpon umožní stránky sdílet na sociálních sítích Facebook a Twitter, prostřednictvím emailu či s komunitou StumbleUpon.

stumbleupon

příloha_ovladnete_sva_data

 

Úvodní foto: © arrow - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?