Hlavní navigace

TIP: 9 doplňků prohlížeče Firefox pro sociální sítě - 2. díl

Sdílet

 Autor: © AA+W - Fotolia.com
V dnešním díle si představíme dva praktické doplňky, jež se soustředí na sociální sítě Google+ a LinkedIn a jeden nástroj umožňující správu všech sítí současně.

Považujete se za nadšeného uživatele sociálních sítí, jemuž nesmí uniknout jediný příspěvek? Poradíme vám, které doplňky prohlížeče Firefox vám usnadní život.

 

1. díl - Facebook Toolbar, Twitter Search, Hootbar

2. díl - Google+ Manager, LinkedIn Companion, Yoono

3. díl - Shareaholic, Tiny URL Generator, StumbleUpon

 

4) Google+ Manager

Rychle se rozrůstající sociální síť Google+ zatím nenabízí dedikovaný panel pro prohlížeč Firefox, avšak doplněk Google+ Manager alespoň rozšíří browser o několik užitečných funkcí. Na stránkách společnosti Google přibude tlačítko, jehož prostřednictvím otevřete menu s rychlými odkazy na váš profil, fotografie, alba, kruhy, nastavení a další. Doplněk taktéž disponuje nástrojem pro zkrácení URL.

Přestože Google+ Manager nabízí množství voleb navigace na váš účet Google+, použít jej lze pouze na stránkách společnosti Google.

google+ manager

5) LinkedIn Companion

Specializovaný panel určený speciálně pro potřeby sítě LinkedIn je užitečný především v případě, kdy hledáte práci či zaměstnance. Doplněk LinkedIn Companion prohlížeč Firefox rozšíří o jednoduchý panel se dvěma tlačítky Share on LinkedIn a klasickým tlačítkem LinkedIn.

Pod druhým jmenovaným se skrývá vyskakovací menu s možnostmi, jež pracovně orientovaná síť nabízí. Naleznete zde odkaz na svůj profil, nedávná vyhledávání, vyhledávání lidí a prací, přidání kontaktu a kontrolu funkce LinkedIn JobsInsider, tedy prakticky všechny funkce, jež běžně uživatelé na síti používají.

linkedin

6) Yoono

Doplněk Yoono je nástroj určený pro správu několika sociálních sítí současně. Prohlížeč obohatí o postranní skrývatelný panel, v němž naleznete „mix“ novinek ze všech sledovaných sítí, možnost aktualizace svého statusu napříč všemi sítěmi a také některé chatovací aplikace. Současně Yoono podporuje AIM, Facebook, Flickr, Foursquare, FirendFeed, Google Talk, LinkedIn, MySpace, Twitter, Yahoo Messenger a YouTube.

yoono

V následujícím závěrečném díle si představíme doplňky zprostředkující sdílení stránek, zkrácení URL a výběr náhodných webů.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Úvodní foto: © AA+W - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?