Hlavní navigace

The Sims: Životní příběhy

4. 5. 2007

Sdílet

Řada The Sims je jedním z komerčně nejúspěšnějších produktů na poli počítačové zábavy. My to víme, vy to víte, vědí to i vydavatelé z EA. A proto nikoho z nás nepřekvapí, když se vždy po pár měsících objeví na trhu další kousek z téhle série.

Řada The Sims je jedním z komerčně nejúspěšnějších produktů na poli počítačové zábavy. My to víme, vy to víte, vědí to i vydavatelé z EA.



A proto nikoho z nás nepřekvapí, když se vždy po pár měsících objeví na trhu další kousek z téhle série, který rozšíří možnosti našich virtuálních hrdinů. I když, tentokráte jde o titul přeci jen trochu zvláštní. Obvykle jsme si s každým nášupem mohli užívat více aktivit, potěšit naše simíky rozmanitejším vybavením domácnosti či obohatit interakci s ostatními obyvateli virtuálního městečka. Tentokráte takovýchto možností spíše ubylo, ale přesto si zařizování svého sídla, shánění práce či udržování vztahů se sousedy užijete dosyta. Do popředí však vystupuje děj, což je konec konců patrné již z názvu titulu.



Životní příběhy jsou stand-alone titulem, který není možné propojit s originální hrou ani ostatními datadisky, a přináší dva příběhy rozdělené do dvanácti kapitol. V prvním pomůžete ve složité citové motanici mladé slečně Riley, ve druhé budete řešit citové záležitosti Vince, úspěšného, ale pracovně vytíženého mladíka. Po dokončení těchto dvou zápletek samozřejmě můžete pokračovat dál v hraní v klasickém otevřeném stylu, i když – jak už bylo naznačeno výše – s poněkud omezenými možnostmi oproti originální hře. I tak je ale virtuální život v Životních příbězích docela zábavný, a kvalitně zpracovaný.



Důležitou informací pro mnohé zájemce je i fakt, že engine hry je optimalizován i pro méně výkonné laptopy, takže titul představuje docela fajn variantu Simáků pro hraní třeba v letadle, nebo prostě kdekoliv na cestách, bez přístupu k vašemu nabušenému hernímu desktopu. Fanouškům klasických The Sims tak hra nabízí jakousi cestovní light verzi, pro ostatní pak představuje zajímavou příležitost, jak k tomuto oblíbenému fenoménu přičichnout třeba během služební cesty.



Hodnocení: 7,0
Výrobce: Maxis
Vydavatel: Electronic Arts
Distributor pro ČR: EA Czech
Lokalizace: titulky
Cena: 1349 Kč
Multiplayer: ne



Hru si můžete zakoupit na serveru Hry.sw.cz za cenu 1220 Kč s DPH.

Byl pro vás článek přínosný?