Hlavní navigace

Symantec

1. 7. 2006

Sdílet

Společnost Symantec oznámila dostupnost aplikace Symantec Web Security 5.0 for Microsoft Internet Security and Acceleratio...


Společnost Symantec oznámila dostupnost aplikace Symantec Web Security 5.0 for Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2004, která zajišťuje antivirovou ochranu, ochranu před spywarem a filtrování adres URL pro webový (HTTP) provoz, obsluhovaný serverem ISA Server. Je navržena pro potřeby malých až středně velkých podniků.

Borland se rozdělí

Do konce letošního léta by mělo dojít k rozdělení společnosti Borland na dvě nezávislé firmy. Vlastní Borland se bude i nadále věnovat své strategii dodávání řešení pro řízení životního cyklu aplikací (ALM) a podporu procesů v IT. Druhá "nová" společnost, s pracovním názvem DevCo, bude pokračovat ve vývoji databázových systémů a nástrojů pro programátory. Současně se pro ni hledá vhodný investor.
DevCo má zpracované plány rozvoje produktů na tři roky dopředu a zavázalo se je do budoucna pravidelně zveřejňovat. V blízké době se např. pod heslem "vývojové nástroje pro všechny" objeví nová řada Turbo. Bude zahrnovat Turbo Delphi, Turbo Delphi.NET, Turbo C++ a Turbo C#, jejich vlastnosti budou odpovídat verzi Professional, ale bude je možné instalovat pouze na jednom počítači, vždy jen jeden produkt. Každý produkt bude možné použít v bezplatné edici, nazvané Turbo Explorer. Vývojáři v něm však nebudou moci přidávat vlastní komponenty či komponenty a zásuvné moduly třetích stran. Případný upgrade na verzi Pro bude stát odhadem 12-14 tisíc Kč.
V ČR a SR bude i nadále zastupovat oba subjekty Borland, s.r.o.-

Corel získal WinZip

Kanadská společnost Corel Corp. završila v květnu akvizici firmy WinZip Computing, tvůrce po celém světě dobře známé utility pro archivaci souborů. Portfolio zahrnuje tři klíčové produkty: vlastní WinZip, WinZip Companion for Outlook (komprimuje e-mailové přílohy) a WinZip Self Extractor (pro vytváření archivů, které lze rozbalit i bez WinZipu). Není bez zajímavosti, že v loňském roce si program stahovalo v průměru 600 000 uživatelů týdně.

30 milionů EF

Společnost Canon oslavila významný mezník v celkové produkci. Dosáhla celkového počtu 30 milionů vyrobených vyměnitelných EF objektivů, a to za méně než dvacet let od spuštění výroby fotografického systému Canon EOS a objímky pro EF objektivy. V souvislosti se stále rychleji rostoucí popularitou SLR zrcadlovek bylo v posledních pěti letech vyrobeno 10 milionů EF objektivů.
Třicetimiliontý vyrobený EF objektiv přichází po milionech FD objektivů, které byly vyrobeny před rokem 1987 a nahrazeny v důsledku zavedení bajonetu EF. Doplňuje širokou řadu desítek milionů objektivů kompaktních fotoaparátů a videokamer Canon a objektivů televizních kamer Canon, které jsou ve filmovém a televizním průmyslu preferovány díky věrnosti produkovaného obrazu.
Při této příležitosti uspořádala firma velkolepou gala-party, která začala už v brzy odpoledních hodinách a trvala až do pozdních nočních hodin. Kromě bezpočtu profesionálních fotografů, kteří si přišli vyzkoušet žhavé novinky, a zástupu zvídavých novinářů přišlo pogratulovat k tak významnému úspěchu mnoho vzácných hostů, dokonce i několik českých celebrit.
Vše se neslo v krásně sentimentálním staročeském duchu, jedlo se, pilo, hodovalo, ochutnávalo francouzské víno, potulný flašinetář vytvářel dokonalou kulisu, veškerý personál se objevil v dobových kostýmech, dámská hravá kapela VIKTORKY vytvořila naprosto autentickou atmosféru a umělecký kovář razil originální pamětní mince, které dostal každý host při odchodu jako suvenýr. A aby byl dojem skutečně jedinečný, konala se party v klubu Lávka, tedy přímo pod Karlovým mostem. Hosté si tedy mohli objektivy CANON prohlédnout ty nejmenší detaily Pražského hradu a pokochat se nádherou jedinečného pohledu na tento skvost v srdci Evropy.

Byl pro vás článek přínosný?