Hlavní navigace

Svěží vítr v nabídce M-CODY

1. 9. 2006

Sdílet

M-CODY M-20 MP3 přehrávač s velmi pohodlným dotykovým ovládáním S produkty značky M-CODY se na stránkách na


M-CODY M-20 MP3 přehrávač s velmi pohodlným dotykovým ovládáním


S produkty značky M-CODY se na stránkách našeho časopisu setkáváte již několik měsíců. Začátkem roku jsme věnovali celou stránku vůbec tomu prvnímu na našem trhu (MX-400), stejně jako všechny ostatní dopadl v našich testech téměř na výbornou. Nabídka korejské společnosti Median vyrábějící tyto přehrávače byla však prozatím dosti jednotvárná na českém trhu se objevily jen tři koncepčně prakticky stejné přehrávače, lišící se jen některými funkcemi a designovými prvky. Přehrávač označený M-20 je však už namířený na jiný typ zákazníků, a tak jsme ho k vyzkoušení přijali s povděkem.
M-20 je podlouhlý a velmi štíhlý přístroj (silný 7,5 mm ), který váží včetně baterie 31 gramů. Svým vzhledem by se dal připodobnit k harddiskovým jukeboxům Philipsu a to nejen vzhledem, protože má s nimi shodné i dotykové ovládání. Pokud je přehrávač vypnutý, uvidíte na přední straně jen jeho označení, jinak bude celá plocha černá jako uhel. Teprve po zapnutí se objeví OLED displej a pod ním několik červeně svítících ikonek, indikujících určité funkce stačí po nich jen jemně přejet či je stisknout. Ovládání přístroje je velmi pohodlné, i když ho trošku kazí jeho struktura. Pro procházení skladbami a složkami totiž musíte nejprve do hlavního menu, najet na položku Navigation a potvrdit. V rámci přehrávaného alba se samozřejmě lze pohybovat mezi skladbami přímo při poslechu.
Z hlediska rozdělení MP3 přehrávačů spadá M-20 mezi ty klasické hudební. Na OLED s jednou barvou ovšem zobrazíte fotografie či video jen těžko. Z hudebních formátů dokáže pracovat s MP3, WMA, OGG a WAV, přičemž lze zobrazovat i texty ve formátu TXT. Opomenut nebyl ani tuner a všechny tři základní způsoby nahrávání (line-in, tuner, hlas-mikrofon). M-20 umí tedy vše, co by měl dnes pořádný MP3 přehrávač umět. Potěší i to, že se do systému přihlásí jako externí disk a vy nejste nijak omezeni v kopírování dat, resp. hudby. Ale abychom to s tou chválou nepřehnali, zdá se, že v Medianu trochu šetřili na paměti, protože do přehrávače tečou data hodně pod 1 MB/s, což není u značkových novinek obvyklé.
Nová designová chlouba Medianu se prodává ve dvou barevných provedeních, a to v námi testovaném černém a poté ještě v podivně vypadajícím bílém. V černé je na trhu s pamětí o velikosti 1 GB, respektive 2 GB, pro bílou potom zůstalo 512 MB. Přístroj překvapí hlavně cenou, protože za 1 GB dáte méně než tři tisíce a za 2 GB něco málo přes čtyři.

M-CODY M-20

zajímavý elegantní design
efektní dotykové ovládání
viditelné otisky prstů a prach
pomalá paměť
Cena vč. DPH: 1 890 (512 MB), 2 990 (1 GB), 4 290 (2 GB) Kč
K testu zapůjčila firma: HBC Europe, www.m-cody.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku