Hlavní navigace

Světový rekord v 3DMark Vantage překonán

22. 12. 2008

Sdílet

Společnost EVGA má další důvod k radosti. Jejímu overclockerskému týmu se totiž podařilo překonat světový rekord v 3DMark Vantage. EVGA tak nyní drží pomyslné žezlo nejvyššího 3D výkonu.

K překonání rekordu došlo na trojici grafických karet NVIDIA GeForce GTX 280 zapojených do Tri-SLI, k tomu vysoko přetaktovaný procesor Intel Core i7 a základní deska EVGA s čipsetem Intel X58.

Procesore Intel Core i7 Extreme 965 byl chlazen tekutým dusíkem ve speciálním komínu od světoznámého oveclockera Kingipa a běžel na frekvenci 4,9 GHz. Řádně přetaktovány byly i grafické karty, taktéž chlazené dusíkem. Všechny totiž běžely na frekvencích 1100 MHz jádro a 2376 MHz unifikované shadery, což jsou téměř dvojnásobky standardních hodnot.

A jaký že nový světový rekord je? V Performance nastavení činí 36 598 bodů, čehož EVGA okamžitě využila a rozjela reklamní kampaň "Fastest System on Planet Earth" („Nejrychlejší systém na Zemi“). Rekord však bude pravděpodobně brzy překonán, protože mezi špičkami v oboru už se začínají šířit první duální GeForce GTX 295, které je možné zapojit i do Quad SLI.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?