Hlavní navigace

Super doplňky pro váš prohlížeč – 5. díl

16. 12. 2012

Sdílet

 Autor: (c) isyste - Fotolia.com
Poslední díl seriálu se bude zabývat dvěma nástroji, jež vám usnadní práci při kopírování a zpracovávání webového obsahu a při vyhledávání obrázků či odkazů.

Internetový prohlížeč si můžete zdarma rozšířit pomocí různých doplňků či rozšíření. V tomto seriálu vám nabízíme doplňky, které by určitě neměly ve vašem prohlížeči chybět. Určitě je vyzkoušejte a bezesporu záhy zjistíte, že se bez nich už neobejdete!

 

1. díl – Super doplňky pro váš prohlížeč – Evernote Web Clipper, Pocket

2. díl – Yoono, Awesome Screenshot, Google Translate

3. díl – LastPass, Cooliris, FlashBlock

4. díl – Chrome to Phone, Send to Kindle, Click&Clean, Greasemonkey

 

 

AutoCopy

Chrome, Firefox

Pokud musíte provádět spoustu operací, které se opakují pořád dokola (například vkládání částí textů z internetového prohlížeče), pak je zde doplněk AutoCopy od firmy Wips.com, díky němuž určitě ušetříte spoustu času i energie. Doplněk automaticky zkopíruje text vybraný v internetovém prohlížeči do schránky, odkud jej můžete vložit do textového editoru. Doplněk kopíruje buď prostý text, nebo může tento text obsahovat i odkaz na internetovou stránku, z níž text pochází.

AutoCopy

 

Search by Image

Chrome

příloha_ovladnete_sva_data

Doplněk Search by Image pro internetový prohlížeč Chrome budete potřebovat ve chvíli, kdy budete chtít vyhledat na internetu podle vámi vybraného obrázku. Obrázek pomocí techniky drag&drop přetáhnete z počítače přímo do vyhledávacího políčka, popřípadě použijete adresu URL příslušného obrázku. Poté Google prohledá internet a v něm najde podobné fotografie či články vztahující se k obrázku.

Search by Image

Byl pro vás článek přínosný?