Hlavní navigace

Super doplňky pro váš prohlížeč – 3. díl

14. 12. 2012

Sdílet

 Autor: (c) edusol - Fotolia.com
V dnešním díle se seznámíme s doplňkem pro správu hesel, dále s užitečnými pomocníky pro práci s obrázky a konečně si také představíme dvě užitečná rozšíření pro blokování prvků využívajících technologii Flash.

Internetový prohlížeč si můžete zdarma rozšířit pomocí různých doplňků či rozšíření. V tomto seriálu vám nabízíme doplňky, které by určitě neměly ve vašem prohlížeči chybět. Určitě je vyzkoušejte a bezesporu záhy zjistíte, že se bez nich už neobejdete!

 

1. díl – Super doplňky pro váš prohlížeč – Evernote Web Clipper, Pocket

2. díl – Yoono, Awesome Screenshot, Google Translate

 

LastPass

Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari

Pod označením LastPass se skrývá důvěryhodný správce hesel, který můžete používat v řadě internetových prohlížečů i zařízení. Tento doplněk zjišťuje zadávání nového přihlašovacího jména a hesla, přičemž vám následně nabízí možnost jejich uložení. Když se pak znovu vrátíte na internetovou stránku, která vyžaduje přihlášení, pak stačí stisknout tlačítko LastPass pro automatické přihlášení a je hotovo. Pro správu účtu pak používáte jedno hlavní (master) heslo. Nástroj LastPass rovněž dokáže ukládat vaše osobní údaje a díky tomu automaticky vyplňovat internetové formuláře.

LastPass

 

Cooliris

Chrome

Pod výrazem Cooliris se skrývá doplněk pro internetový prohlížeč Chrome. Tento doplněk vám umožňuje procházet obrázky Google, a to pomocí trojrozměrné zdi fotografií s možností nekonečného rolování. Doplněk oceníte, když musíte procházet spoustu obrázků. Pnale se objeví pouze tehdy, když přejedete ukazatelem myši přes náhled obrázku v obrázcích Google. Když poté klepnete na ikonku na náhledu, ocitnete se na zdi Cooliris.

Cooliris

 

FlashBlock

Chrome, Firefox

Pokud vám počítač zpomalují animace a videa ve formátu Flash načítaná na pozadí, pak určitě použijte doplněk FlashBlock. Ten totiž automaticky blokuje prvky Flash obsažené na internetových stránkách a nahrazuje je zástupným znakem. Video či animaci ve formátu Flash pak v případě potřeby načtete klepnutím na tento prvek. Doplněk vám zároveň umožní vytvoření whitelistu (seznamu povolených internetových stránek) například pro weby typu YouTube či Vimeo.

FlashBlock

ICTrocenka

 

V dalším díle našeho seriálu se budeme zabývat doplňky pro odesílání obsahu internetových stránek do nejrůznějších mobilních zařízení, jako jsou kupříkladu smartphony či čtečky, ukážeme si nástroj pro úklid ve vašem internetovém prohlížeči a doplněk pro úpravu vzhledu internetové stránky pomocí JavaScriptu.

Byl pro vás článek přínosný?