Hlavní navigace

Super doplňky pro váš prohlížeč – 2. díl

13. 12. 2012

Sdílet

 Autor: (c) nicos - Fotolia.com
Dnes si představíme nástroj pro efektivnější komunikaci přes sociální sítě a aplikace typu Instant Messenger, dále doplněk pro pořizování snímků internetových stránek a nástroj pro jejich překlad.

Internetový prohlížeč si můžete zdarma rozšířit pomocí různých doplňků či rozšíření. V tomto seriálu vám nabízíme doplňky, které by určitě neměly ve vašem prohlížeči chybět. Určitě je vyzkoušejte a bezesporu záhy zjistíte, že se bez nich už neobejdete!

 

1. díl – Super doplňky pro váš prohlížeč – Evernote Web Clipper, Pocket

 

Yoono

Chrome, Firefox

Pokud chcete sledovat všechny sociální sítě a aplikace typu Instant Messenger, kde máte zřízený účet, pak zkuste použít doplněk Yoono, který vám všechny tyto účty sloučí na jedno místo. Tento doplněk se totiž připojuje k Facebooku, Twitteru, LinkedIn, YouTube, MySpace, Flickr, Foursquare, Google Buzz, Yammer, AIM i k Yahoo IM. Můžete tak aktualizovat svůj stav pro všechny sociální sítě a Instant Messengery najednou, a to z jednoho prostředí, a navíc díky přehlednému sloupcovému uspořádání se vám bude v jednotlivých sociálních sítích komunikovat daleko snáze.

Yoono

 

Awesome Screenshot

Chrome, Firefox

Chcete-li vytvořit snímek internetové stránky a následně jej okomentovat, pak vězte, že existují daleko lepší nástroje než klávesa PrintScreen a program Malování. Doplněk Awesome Screenshot (česky by se tento název dal přeložit jako „úžasný snímek“) dělá skutečně čest svému názvu, protože vám umožní vytvářet snímky celých internetových stránek (takže už nebudete muset spojovat k sobě kousky internetové stránky třeba ve Wordu), popřípadě budete moci vytvořit pouze libovolnou část internetové stránky. Přímo z internetového prohlížeče pak můžete v pořízeném snímku vytvářet trojúhelníky, ovály, přidávat šipky a text, či používat nástroj pro vymazání obsahu, pokud kupříkladu budete chtít skrýt nějaké citlivé údaje. Hotový výstup je pak možné stáhnout, popřípadě sdílet pomocí internetového odkazu.

Awesome Screenshot

 

 

Google Translate

Chrome, Firefox, Opera

Rozšíření Google Translate vám ušetří několik kliknutí a nutnost otevírání nových záložek pro případ, že budete potřebovat přeložit nějakou internetovou stránku. Jedná se o nástroj, který umístí do panelu nástrojů vašeho prohlížeče nenápadné tlačítko a pokud internetový prohlížeč zjistí, že se pohybujete na internetové stránce, jejíž jazyk je odlišný od jazyka nastaveného ve vašem počítači, pak vám nabídne možnost překladu této internetové stránky.

Google Translate

příloha_ovladnete_sva_data

 

Příště se budeme věnovat doplňku pro správu hesel pro přihlašování k různým internetovým stránkám, seznámíme se s užitečnými pomocníky pro práci s obrázky a představíme si dvě užitečná rozšíření pro blokování prvků využívajících technologii Flash.

Byl pro vás článek přínosný?