Hlavní navigace

Stručný návod na použití funkce Historie souborů ve Windows 10 - 3.díl

30. 10. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Zálohujte pomocí funkce Historie souborů, která je standardní součástí operačního systému Windows 10.

Předcházející díl

 

Funkce Historie souborů představuje v operačním systému Windows 10 velmi jednoduchou variantu zálohování svých osobních souborů, a to zejména proto, že je standardní součástí operačního systému Windows 10.

Podrobnější konfigurace funkce Historie souborů

Chcete-li do zálohování zahrnout nějakou další složku, pak klepněte na znak „+“ nacházející se pod popiskem Zálohovat tyto složky. Chcete-li naopak složku ze zálohování vyjmout, pak ji klepnutím zvýrazněte a následně stiskněte tlačítko Odebrat.

Ve stejném okně níže se pak ještě nachází možnost pro vyloučení konkrétních složek ze zálohování, dále možnost ukončit zálohování na aktuálně vybranou diskovou jednotku a vybrat pro zálohování jednotku jinou – v jednu chvíli totiž můžete používat pro zálohování pouze jednu vyhrazenou diskovou jednotku.

příloha_ovladnete_sva_data

Máte-li funkci Historie souborů zapnutou, pak se ke starším verzím vybraného souboru dostanete pomocí jednoho šikovného triku: klepněte v programu Průzkumník souborů pravým tlačítkem myši na takový soubor a z místní nabídky, která se vzápětí zobrazí, vyberte položku Obnovit předchozí verze. Tento postup vede ke stejnému cíli jako klepnutí pravým tlačítkem na soubor a následný výběr položek Vlastnosti > Předchozí verze.

Operační systém Windows 10 je doslova plný takových šikovných funkcí. Věříme, že funkci Historie souborů oceníte!

Byl pro vás článek přínosný?