Hlavní navigace

Streamujte počítačové hry pomocí služby Twitch - 6.díl

7. 7. 2018

Sdílet

 Autor: © malekas - Fotolia.com
Staňte se součástí soudobého trendu streamování her, který až neuvěřitelným způsobem proslavil službu Twitch.

Předcházející díl

 

Není tomu až tak dlouho, kdy jediným způsobem, jak realizovat nějakou interakci s počítačovou hrou bylo vlastní hraní, tj. sedli jste si k počítači či konzoli a prostě jste hráli. Dobře – ještě tu byla možnost dívat se na to, jak hraje váš zkušenější kamarád nebo sourozenec, přičemž jste si pečlivě všímali všech chyb, kterých se při hraní dopustili.Toto se však během posledních let změnilo, a to díky celebritám herního světa na YouTube, náhlému vzrůstu obliby profesionálních e-sportů a možná největší zásluhu na proměně stylu a způsobu hraní počítačových her má služba Twitch zajišťující streaming her. Pojďme se tedy podívat, jak se dá pomocí služby Twitch streamovat hraní počítačových her.

Prostředek 2: Konfigurace vlákna webové kamery – pokračování

Pokud nechcete, aby ostatní viděli prostředí, ve kterém se právě nacházíte (ať se jedná o vaši domácí kancelář pro home office nebo o vaše hráčské doupě), pak budete muset použít chromatický klíč, kterým dosáhnete efektu zelené obrazovky. Toto dosáhnete velmi jednoduše instalací stěny nebo velkého závěsu a rovnoměrným nasvícením, i když za cca 500 Kč se dá na internetu najít několik základních hotových řešení v podobě sad právě pro zajištění zeleného pozadí. Chcete-li si trochu s nastavení chromatického klíče v programu OBS Studio pohrát, klepněte pravým tlačítkem myši v panelu Sources na položku Video Capture Device a zde vyberte položku Filters  > Effect Filters > Chroma Key.

Potřebujete-li s konfigurací přece jenom pomoci poněkud více, pak se můžete inspirovat řadou videí na portálu YouTube, jako je například toto video, které vám vše ukážou.

Webová kamera v akci

Jakmile máte webovou kameru povolenu jakožto další prostředek, pak si můžete vybrat, kde se při definitivním vysílání bude objevovat. Standardní umístění je v levém horním rohu, nicméně toto umístění si můžete velmi jednoduše přizpůsobit, a to tažením okna po oblasti obsazené hlavním oknem programu OBS Studio. Můžete také použít červený rámeček okolo webové kamery, abyste si upravili velikost okna podle sebe. Řady uživatelů, kteří používají pro streamování právě Twitch, umisťují vlákno webové kamery do malé oblasti v pravém dolním rohu. Je to sice proti standardnímu nastavení, nicméně je třeba si uvědomit, že jsou t právě jednotlivé prvky hry, kterou právě na obrazovce hrajete, které vám do určité míry určují, kam se bude webová kamera umisťovat.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?