Hlavní navigace

Stovka nejprodávanějších her roku 2008 v Japonsku

23. 1. 2009

Sdílet

V roce 2008 se tady nejvíce dařilo produktům cíleným na handheld DS - téměř polovina se jich propracovala mezi stovku zákazníky nejžádanějších her. Na zcela opačném pólu pak je nabídka pro X360.

Japonský mag Famitsu v rámci tradičního bilancování předchozího roku zveřejnil celou stovku zákazníky nejžádanějších her - v tamním regionu. Pohled na tenhle zajímavý žebříček, včetně přesných prodejních čísel, najdete tady. Překlad do "srozumitelštiny" pak pro změnu zde.

Asi nikterak nepřekvapí, že největší zastoupení tu mají produkty cílené na handheld DS - hned 47 her, objevivších se na téhle platformě, se propracovalo mezi Best of 100. Opravdu mimořádný výsledek. Následují Wii a PSP, co tu svorně mají 15 titulů. PS2 pak jen o něco málo méně a to 12 titulů. PS3 kulatých 10 her. A na chvostu je X360 s pouhým jedním jediným titulem, kterým se stalo RPG Tales of Vesperia.

příloha_ovladnete_sva_data

A jak že jsou na tom jednotlivé herní firmy? Inu opět tu dominuje Nintendo, co má mezi nejlepšími hned 29 her. Následují Namco Bandai s 20 hrami. Square Enix s 11 a Konami s 10. Capcom se šesti, Level 5 se čtyřmi, Sony se třemi hrami, atd. atd. Mezi paběrkujícími je třeba i EA s jedním titulem. Což nicméně dokresluje obtížné postavení západních firem v Japonsku, jejichž hry sice mohou mít kvalitu, ale nikoliv důvěru značně konzervativních Japonců!    

Zdroj: Kotaku

Byl pro vás článek přínosný?