Hlavní navigace

Sony stahuje statisíce VAIO

5. 9. 2008

Sdílet

Společnost Sony je nucena stáhnout a opravit téměř půl milionu notebooků Sony VAIO řady TZ. Na vině je přehřívající se elektroinstalace.

příloha_ovladnete_sva_data

Jste jedním z majitelů notebooků Sony VAIO VGN-TZ100, VGN-TZ200, VGN-TZ300 nebo VGN-TZ2000 a vyděsil vás nadpis? Až takový strach mít zase nemusíte, ale i tak byste se měli obrátit na váš servis za podmínky, že vás notebook byl vyroben mezi květnem 2007 a červencem 2008. Je totiž vysoce pravděpodobné, že problém se týká i vás.

Zjednodušeně jde o to, že v notebooku je špatně vedena elektroinstalace, a hrozí k poškození vlivem přehřívání, celkem se prý problém týká 440 000 vyrobených notebooků. Žádné akutní nebezpečí vám však dle Sony nehrozí, můžete tedy notebook bez problémů používat dál, avšak návštěva autorizovaného servisu je na místě.

Oprava problému a servis je samozřejmě zdarma a při takovém obrovském množství strojů je velmi pravděpodobné, že se některé vadné série dostaly i na náš trh.

Sony není samozřejmě první, kdo má problém s přehříváním notebooků. Před časem to byla například NVIDIA se svými vadnými sériemi mobilní čipů NVIDIA G84M/G86M a podobný problém čas od času postihne snad každého výrobce.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?