Hlavní navigace

Skype

1. 2. 2006

Sdílet

Telefonujeme přes internet Máte už plné zuby retardovaných a polopravdivých reklam našich největších poskytovat...


Telefonujeme přes internet

Máte už plné zuby retardovaných a polopravdivých reklam našich největších poskytovatelů hlasových služeb? Každý den slyšíte o nabídkách volání zdarma, ale když se informujete blíže, zjistíte, že reklamní akce nemají jeden malý háček, ale brutálně naostřenou harpunu? Ve výsledném měsíčním bilancování pak s hrůzou zjišťujete, že vaše náklady na telefonování ani trochu neklesají, přestože jste každý den ujišťováni, že vlastně voláte zadarmo a nejvýhodněji v celém přilehlém vesmíru. Pokud každý měsíc při pohledu na faktury sesíláte mor a choleru na nejmenované poskytovatele hlasových služeb, můžete dnes přestat. Lepší volbou je vzít si k ruce publikaci věnovanou technologii VoIP, tedy telefonování přes internet. Díky ní totiž můžete mnohé: například pomyslně poslat zmíněné společnosti do patřičných míst, volat v rámci internetu zcela zdarma, telefonovat do mnoha sítí celého světa levně a ušetřit za hlasové služby nemalé peníze. Jednu z šikovných publikací o VoIP představuje i kniha Skype: Telefonujeme přes internet.
Jak již sám název knihy napovídá, věnuje se kniha pouze systému Skype, který představuje jednu z nejrozšířenějších komunikačních aplikací na internetu. Publikaci tvoří 95 stran rozdělených do devíti základních kapitol. Desátou sekci tvoří podnětná příloha, srovnávající ceny služby SkypeOut a Českého Telecomu při volání do různých pevných i GSM sítí po celém světě.
V knize se dozvíte, jak instalovat aplikaci Skype na počítači, jak využívat služby SkypeIn (příjem hovorů z klasických i GSM telefonů), jak naopak volat se SkypeOut na místa mimo internetovou síť i jak zdarma hovořit s lidmi po celém světě prostřednictvím internetu a programu Skype. Publikace není psána přehnaně zábavnou formou, podobá se především názornému průvodci nebo manuálu. Nicméně se jedná o průvodce, obsahujícího smysluplné a užitečné informace, návody a odpovědi na veškeré základní otázky týkající se Skype. Kniha nabízí i popis řešení nejčastějších problémů uživatelů.

Autor: Jan Kuneš
Vydavatelství:
Computer Press
Počet stran: 95
Doporučená cena:
119 Kč

Byl pro vás článek přínosný?