Hlavní navigace

SilverStone představuje řadu skříní FT01

5. 9. 2008

Sdílet

Společnost SilverStone připravila pro náročné uživatele zcela novou řadu počítačových skříní FT01, která se vyznačuje zaměřením na chlazení a co nejlepší odvod tepla pryč z počítačové skříně.

Při výrobě zcela nové řady počítačových skříní FT01 byl použit jako hlavní materiál hliník, z něhož je vytvořena kostra i boky samotné počítačové skříně. Co nejlepšímu odvodu tepla pomáhá i rozmístění komponent uvnitř skříně, kde asi největší změnou oproti zavedeným zběhlostem je umístění napájecího zdroje na spodní stranu počítačové skříně. Dalšími prvky chlazení je použití dvou 180 mm ventilátorů vhánějících studený vzduch dovnitř case a jeden 120 mm ventilátor vyhánějící teplý vzduch pryč ze skříně. Jak je naznačeno na ilustračním obrázku dole, proud čerstvého vzduchu má především ochlazovat pevné disky, grafickou kartu (grafické karty) a odvádět teplo z míst procesoru.




Počítačová skříň dále nabízí pět pozic pro 5,25“ mechaniky, až sedm pozic pro 3,5“ mechaniky, nechybí ani přední přístup ke konektorům USB, Firewire a audio. Skříň pojme základní desky formátu ATX a micro ATX, její rozměry jsou pak 211 x 486 x 494,5 mm. Jako bonus nechybí ani příprava pro vodní chlazení.

SilverStone FT01 se bude prodávat ve dvou barevných provedeních – černé a stříbrné, přičemž dostupnost by měla být v průběhu října za cenu nepřesahující 5 000 Kč.

- - Petr Matuška

příloha_ovladnete_sva_data

Byl pro vás článek přínosný?