Hlavní navigace

Šetřete inkoust s Firefoxem!

31. 10. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Tato jednoduchá, ale velmi šikovná funkce, která se dá povolit ve Firefoxu 49, vám pomůže ušetřit nemalé peníze za inkoust či toner do vaší tiskárny.

Tato nová funkce, kterou můžete potkat ve Firefoxu 49, pomůže každému, kdo rád tiskne internetové stránky, ušetřit náklady na tisk. Internetový prohlížeč Mozilla Firefox totiž objevil zcela nový způsob, jak zjednodušit tisk internetových stránek. Pokud v současnosti chcete zjednodušit tisk internetových stránek, pak musíte ve Firefoxu použít zobrazení pro čtení a teprve poté tisknout. Tento zcela nový způsob tisku již zmiňovaný první krok eliminuje.

Pokud tedy používáte Firefox ve verzi 49, pak si můžete námi popisovanou novou funkci povolit. Nejprve do panelu Adresa Firefoxu zadejte příkaz about:config.

Stačí projít touto stránkou a rázem se ocitnete doslova v ráji všemožných nastavení prohlížeče

Pokud uvidíte varování o vstupu jen na vlastní nebezpečí, pak klepněte na tlačítko Beru to na vědomí!

Poklepáním na toto nastavení povolíte možnost zjednodušeného tisku internetové stránky

Nyní v okně pro vyhledávání v horní části okna Firefoxu zadejte řetězec print.use_simplify_page a zadání potvrďte stiskem klávesy Enter. Když se objeví stejnojmenná položka, pak na ni poklepejte levým tlačítkem myši, čímž změníte hodnotu ve sloupci Hodnota na údaj „true“.

příloha_ovladnete_sva_data

Nyní můžete pokračovat. Přesuňte se na internetovou stránku, kterou chcete tisknout, klepněte v pravém horním rohu okna Firefoxu na ikonku se třemi vodorovnými čarami a z rozevírací nabídky vyberte příkaz Tisk. Klávesová zkratka Ctrl+P ve Firefoxu bohužel vyvolává dialogové okno operačního systému pro tisk a nikoliv funkci zobrazení náhledu před tiskem integrovanou v internetovém prohlížeči.

Když teď máte povolenou funkci reprezentovanou řetězcem print.use_simplify_page, by se vám mělo vedle tlačítka Zavřít zobrazit zaškrtávací políčko Zjednodušit stránku. Zaškrtnutím políčka se vám změní (a skutečně zjednoduší) náhled stránky před tiskem v internetovém prohlížeči. Obsah internetové stránky se změní s důrazem na zachování klíčového obsahu stránky – v podstatě bude obsahovat zejména text. Po stisku tlačítka Tisk se můžete těšit ze značné úspory inkoustu či toneru, kterou vám tato funkce přinese.

Byl pro vás článek přínosný?