Hlavní navigace

Šest tipů pro uvolnění místa na vašem Androidu - 2.díl

9. 1. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Odstraňte jedním klepnutím soubory aplikací, vyčistěte obsah složky Downloads, odstraňte nepotřebné mapy offline, zjistěte, jak jste na tom se staženou hudbou, a ještě něco navíc.

Předcházející díl

 

Jen málo věcí nás v životě dokážou rozhodit jako skutečnost, že váš nepostradatelný mobil s operačním systémem Android vám odmítne nainstalovat aktualizace aplikací, protože mu jednoduše došlo volné místo. Na rozdíl od jiných starostí, které musíme každodenně řešit, má tento problém poměrně jednoduché řešení.

2. Vyčistěte obsah složky Downloads

Stejně jako váš osobní počítač PC nebo Mac má i zařízení s operačním systémem Android složku Downloads (Stažené soubory), Do této složky se umisťují soubory stažené z Internetu, popřípadě soubory stažené různými aplikacemi pro operační systém Android. I zde se mohou skrývat již nadále nepotřebné soubory, které můžete odstranit a uvolnit si tak msto ve svém zařízení.

Pokud chcete odstranit ze svého mobilního zařízení soubor nacházející se ve složce Downloads, pak na tento soubor klepněte a držte prst na souboru. Potom klepněte na ikonku koše a soubor je pryč.

Klepněte na ikonku pro zobrazení všech aplikací (tzv. app drawer) a následně klepněte na položku Downloads (popř. se přesuňte do složky Downloads), abyste se mohli podívat, co se v této složce skrývá. Následně klepněte na ikonku nabídky, která má podobu tří vodorovných čar a která se nachází v horní, okraji obrazovky a setřiďte si seznam stažených souborů podle velikosti. Tím zjistíte, která položka zabírá nejvíce místa. Pokud zde naleznete nějakou položku, kterou nepotřebujete, pak na klepněte prstem a prst podržte. Tím danou položku vyberete. Následně klepněte na ikonku koše, čímž tuto položku odstraníte.

 

příloha_ovladnete_sva_data

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?