Hlavní navigace

Service Pack pro Vista je hotov

5. 2. 2008

Sdílet

Microsoft přišel s prohlášením, že vývoj prvního Service Packu pro Windows Vista je hotov a dočkáme se jej první den v březnu. To je rozhodně dobrá zpráva pro uživatele tohoto systému.

Service Pack 1 pro operační systém Windows Vista se dostal do fáze RTM (release to manufacturing) - jeho vývoj byl ukončen.

To znamená, že Microsoft bude nadále pouze například připravovat servery, aby bylo vše hotovo na 1. březen, kdy první Service Pack oficiálně vyjde. Ono "vyjde" však není úplně přesné. Bude totiž pouze uvolněn na stránkách Microsoftu jako instalační balíček v pěti jazykových úpravách (anglicky, francouzsky, španělsky, německy a japonsky), ve formě updatu vyjde až v polovině měsíce, pro ostatní jazykové verze Vista (včetně češtiny a slovenštiny) se jej dočkáme až v dubnu.

Pokud Windows Vista používáte, měli byste tento balíček po vydání stáhnout. Jeho hlavním cílem je totiž zvětšení bezpečnosti, stability a snížení hardwarových nároků Windows Vista, tedy korekce všech hlavních mínusů, které mu uživatelé vyčítají. Pokud navíc vlastníte některý z nových Radeonů HD3000, dočkáte se i podpory DirectX 10.1.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?