Hlavní navigace

Sdílení mobilního připojení? Zkuste tethering nebo hotspot - 1.díl

3. 7. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Připojte notebook k Internetu pomocí internetového připojení z mobilního telefonu s operačním systémem Android.

Jsou situace, kdy se potřebujete z notebooku připojit přes Wi-Fi k Internetu a nemáte v dosahu žádnou síť ani veřejný hotspot – třeba když pracujete někde na dvorku, v parku nebo klidně v autobusu. Ale i to se dá vyřešit: Pokud máte po ruce svůj mobilní telefon, můžete si doslova za několik sekund vytvořit svoji osobní a privátní síť, do níž připojíte svůj tablet nebo notebook.

Úvod

Ze všeho nejdříve je ovšem potřeba na svém mobilním telefonu upravit nastavení sítě. Toto nastavení sítě se skrývá v nejrůznějších položkách v závislosti na tom, jaký mobilní telefon s operačním systémem Android vlastníte – v operačním systému Android 10 je třeba použít položku Síť a Internet, u mobilních telefonů Galaxy s One UI se třeba najít položku Připojení atd. Zde si vyberete svoji síť Wi-Fi. Uvnitř pak vyhledejte záložku s označením hotspot nebo tethering.

Nastavení pro osobní hotspot vám umožní vysílat vaše mobilní připojení k Internetu v podobě signálu bezdrátové sítě Wi-Fi na libovolné zařízení.

Zde najdete tři možností: Mobilní hotspot, Připojení přes Bluetooth a Připojení přes USB. Pojďme se podívat, jak každá z těchto voleb funguje:

Mobilní/Wi-Fi hotspot: Tento způsob budete pravděpodobně používat nejčastěji. Jakmile tuto možnost pomocí přepínače zapnete, začne váš mobilní telefon vysílat vlastní bezdrátovou síť WLAN, kterou pak mohou zachytit ostatní zařízení ve svém seznamu sítí. Standardně je pro připojen k této síti vygenerováno náhodné heslo, nicméně jak heslo, tak název bezdrátové sítě můžete změnit. Pokud se chcete připojit, jednoduše na svém zařízení vyberte správný název bezdrátové sítě, zadejte heslo a vzápětí již budete připojeni k Internetu.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?