Hlavní navigace

Sdílení knih na čtečce Kindle - 4.díl

25. 4. 2019

Sdílet

 Autor: (c) Andres Rodriguez
Ukážeme vám, jak sdílet vaše digitální kulturní bohatství.

Předcházející díl

 

Jednou z nejlepších, nicméně málo známých funkcí, které vyplývají z vlastnictví čtečky Amazon Kindle, je schopnost sdílení většiny elektronických knih nacházejících se ve vaší digitální knihovně s vašimi přáteli a známými. A to není všechno – vaši přátelé a známí mohou rovněž tímto způsobem sdílet svoje knihy ze svých sbírek s vámi.

Přenášení elektronických knih z počítače do čtečky Kindle – pokračování

Chcete-li přenést elektronickou knihu ze své sbírky knih bez ochrany DRM do vaší osobní čtečky Kindle, popřípadě do čtečky Kindle kohokoliv jiného, pak budete potřebovat kabel micro-USB – pravděpodobně to bude ten samý, který používáte i pro nabíjení čtečky. Po nalezení kabelu čtečku Kindle zapněte, a to buď otevřením krytu, nebo stiskem napájecího tlačítka. Poté ke čtečce Kindle připojte kabel micro-USB a druhý konec kabelu připojte do portu USB vašeho počítače.

Před odpojením čtečky Kindle od počítače Mac nezapomeňte nejprve čtečku odpojit na ploše počítače – vlastně stejně, jako kdyby se jednalo o pevný disk

Používáte-li počítač od firmy Apple, pak v jeho případě bude čtečka Kindle rozpoznána jako pevný disk a zobrazí se v pravém horním okraji obrazovky počítače pod názvem Kindle. Další možnost spočívá ve vyhledání čtečky Kindle pomocí programu Finder.

Pokud vlastníte počítač s operačním systémem Windows, pak čtečka Kindle bude rovněž rozpoznána jako externí pevný disk, a to se jmenovkou Kindle. K úložišti čtečky Kindle pak budete moci přistupovat přes počítač prostřednictvím Průzkumníka souborů, a to v sekci Tento počítač, která se v levé části Průzkumníka souborů nachází pod položkami Rychlého přístupu v sekci jednotlivých disků.

Operační systém Windows rozpoznává čtečku Kindle jako externí pevný disk, což usnadňuje přesouvání souborů, které se provádí jednoduchým přetažením (drag&drop)

příloha_ovladnete_sva_data

Ať se jedná o počítač s operačním systémem Windows, nebo o počítač Mac, je postup při přenosu souborů elektronických knih do čtečky Kindle v obou případech stejný. Po připojení čtečky Kindle k vašemu počítači otevřete složku Documents elektronické čtečky na počítači. Zde vyhledejte soubor elektronické knihy, který chcete přenést do čtečky Kindle. Následně na soubor klepněte a přetáhněte ji na soubor dokumentu ve čtečce Kindle. Vzhledem k tomu, že jsou soubory elektronických knih poměrně malé, bude samotný proces přesunu trvat ani ne jednu sekundu.

Po dokončení přesunu všech souborů elektronických knih jednoduše čtečku Kindle z počítače odpojte a můžete začít číst. Vlastníte-li počítač od firmy Apple, nezapomeňte před odpojením kabelu USB ze počítače disk čtečky Kindle nejprve odpojit.

Byl pro vás článek přínosný?