Hlavní navigace

Sdílení knih na čtečce Kindle - 2.díl

23. 4. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Ukážeme vám, jak sdílet vaše digitální kulturní bohatství.

Předcházející díl

 

Jednou z nejlepších, nicméně málo známých funkcí, které vyplývají z vlastnictví čtečky Amazon Kindle, je schopnost sdílení většiny elektronických knih nacházejících se ve vaší digitální knihovně s vašimi přáteli a známými. A to není všechno – vaši přátelé a známí mohou rovněž tímto způsobem sdílet svoje knihy ze svých sbírek s vámi.

Sdílení elektronické knihy s ostatními

Amazon umožňuje sdílení elektronických knih dvěma dospělým v rámci rodiny. Knihy, které si zakoupil jeden, si tak může číst i ten druhý a naopak

Máte-li ve své rodině vícero šťastlivců, kteří vlastní čtečku Amazon Kindle, pak máte velkou výhodu: Firma Amazon totiž umožňuje maximálně dvěma členům rodiny navzájem sdílet elektronické knihy ve čtečce Kindle. Pokud si tedy váš manžel nebo manželka koupí internetovém obchodu Kindle Store nějakou elektronickou knihu, pak si ji můžete přečíst i vy, a to zcela zdarma. Stačí, když se přihlásíte na webu Amazonu a v nastavení účtu Account Settings vyberete možnost Your Content&Devices. Následně klepněte na položku Households and Family Library. Zde si pak můžete nastavit sdílení knihovny v rámci rodiny. Jakmile si pak do svého účtu Amazon Kindle přidáte člena rodiny, budete si moci prohlížet, stahovat a číst všechny knihy, které si člen vaší rodiny zakoupil v internetovém obchodu Amazon Kindle. A to samozřejmě platí i obráceně: vaše knihy pak budou i jeho (jejími) knihami. Jedná se o naprosto dokonalou možnost, jak si rychle rozšířit zásobu elektronických knih.

Nemáte žádného člena rodiny, se kterým byste si mohli sdílet elektronické knihy? Nevadí – stejný postup můžete použít i pro vzájemné sdílení knih s kolegou z práce nebo se známým ze čtenářského klubu.

ICTrocenka

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?