Hlavní navigace

Sbohem, virtuální asistentko Cortano. Nahradí ji Windows Copilot, oproti ní je i v češtině

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Virtuální asistentku Cortanu pošle Microsoft do křemíkového nebe ještě letos. Místo ní uživatelé dostanou Windows Copilot, který bude na rozdíl od Cortany s plnou podporou českého jazyka.

Cortana, virtuální asistentka od Microsoftu, je definitivně pryč. Microsoft se rozhodl „ukončit trápení“ virtuální asistentky, která začala doprovázet kroky uživatelů od Windows 10 a definitivně tuto službu ukončil. Paradoxně ještě předtím, než se do Cortany dostala podpora českého jazyka, což je dost možná jeden z důvodů, proč se Cortana na našem území netěšila nikterak velké oblibě.

Cloud24

Microsoft tento krok oznámil už před několika měsíci, nejedná se tedy o žádnou novinku. Při spuštění Cortany se zobrazí pouze okno s hláškou „Cortana in Windows as a standalone app is deprecated.“. Virtuální asistentku postupem času nahradil nejprve Bing Chat, který svoji práci dokázal zastat lépe a efektivněji.

Po otevření Cortany se zobrazí pouze hláška „Cortana ve Windows jako samostatná aplikace je zastaralá.“

Autor: PCWorld

Později Microsoft integruje do Windows nového Copilota (Windows Copilot), který se už nyní nachází v betě Windows 11 Insider Preview build 22631.2129. Pozor! Nepleťte si Windows Copilota s Microsoft 365 Copilot, o kterém jsme psali nedávno. Windows Copilot má sloužit jako virtuální asistent pro širokou veřejnost využívající Windows, Microsoft 365 Copilot cílí primárně na firemní uživatele a funguje pouze v rámci kancelářských aplikací Microsoft Office.

Známe ceny Microsoft 365 Copilot. Firma si za každého zaměstnance využívajícího Copilot řekne 30 dolarů Přečtěte si také:

Známe ceny Microsoft 365 Copilot. Firma si za každého zaměstnance využívajícího Copilot řekne 30 dolarů

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.