Hlavní navigace

Samsung Galaxy S5 vás pozná podle vaší duhovky

10. 1. 2014

Sdílet

 Autor: © malekas - Fotolia.com
Samsung se zřejmě nechce nechat předběhnout biometrickou technologií představenou Applem na smartphonu iPhone 5S a vyvíjí vlastní řešení. Chce rozpoznávat uživatele podle očních duhovek.

Viceprezident společnosti Samsung Lee Young Hee se na spotřebitelském veletrhu CES 2014 nechal slyšet, že společnost pracuje na technologii skenování očních duhovek, jež by mohla pomoci jako bezpečnostní způsob ověření uživatele. Novinka by se mohla objevit již v nadcházející vlajkové lodi, smartphonu Galaxy S5, avšak tím si společnost ještě není jista.

Se sledováním očí Samsung koketoval již v případě současného modelu Galaxy S4, který disponuje systémem pro sledování očí, díky níž lze pohledem posouvat stránky textu či webové stránky nebo pohlédnutím do strany pozastavit video. Nová technologie pracující s rozpoznáním duhovky by však byla zřejmě použita jako bezpečnostní prvek.

Samsung Galaxy S5 má být představen na jaře, v březnu nebo dubnu, podobně jako jeho předchůdci (smartphone Galaxy S4 byl uveden 14. března 2013).

 

Zdroj: IDG News Service, Bloomberg.com

Byl pro vás článek přínosný?