Hlavní navigace

Reset nebo restart čtečky Kindle - 1.díl

17. 4. 2019

Sdílet

 Autor: Amazon
Tento návod vám ukáže, jak resetovat nebo restartovat čtečku Amazon Kindle.

Vaše čtečka Amazon Kindle povětšinou nebude potřebovat prakticky žádnou údržbu kromě toho, že ji musíte čas od času nechat nabít. Nicméně stejně jako všechna elektronická zařízení může občas zatuhnout, přičemž odmítne reagovat na jakékoliv vaše příkazy, popřípadě na vaše příkazy reaguje podivně. Nejběžnějším, nejlepším a nejrychlejším řešením pak je v tomto případě resetování čtečky Kindle.

Restart čtečky Amazon Kindle

Ať provádíte resetování nebo restart, vždy se budete potřebovat dostat do této nabídky

Chcete-li čtečku Amazon Kindle restartovat, pak ji nejprve zapněte. Pokud právě čtete na čtečce nějakou knihu, pak se nejprve přesuňte do domovské obrazovky Home screen. Zde klepněte na ikonku Menu (jedná se o ikonku v podobě tří teček umístěných pod sebou – tato ikonka se přitom nachází v pravém horním okraji domovské obrazovky Home screen). Z nabídky, která se objeví, pak vyberte položku Settings. Nyní klepněte na ikonku Menu znovu. Přibližně v polovině seznamu příkazů uvidíte volbu Restart your device. Po klepnutí na tuto volbu se čtečka Kindle restartuje.

Jak provést tvrdý restart čtečky Amazon Kindle

Pokud vaše čtečka Kindle přestane reagovat na váš dotyk či stisk tlačítka, popřípadě zpomalí svoji činnost nebo začne dělat jiné problémy, pak je řešením provedení tvrdého restartu.

Tvrdý restart provedete tak, že prostě a jednoduše stisknete na dobu šesti až osmi sekund tlačítko pro zapnutí (vypnutí) čtečky. Po uplynutí deseti sekund by obrazovka čtečky Kindle měla zčernat. Nepanikařte! Je to naprosto normální a jedná se o součást procesu restartu čtečky.

Pokračujte v tisknutí tlačítka pro zapnutí (vypnutí) čtečky po dobu jedné minuty a poté tlačítko pusťte. Po uvolnění tlačítka si povšimněte rozsvícení kontrolky nabíjení (umístění kontrolky závisí na modelu čtečky Kindle, který vlastníte). Následně se čtečka Kindle restartuje, takže budete moci zase číst. Veškerý obsah stažený do čtečky zůstane zachován, takže budete moci pokračovat ve čtení tam, kde jste skončili.

Cloud24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?