Hlavní navigace

Recenze: Siber Systems GoodSync

4. 8. 2008

Sdílet

GoodSync od společnosti Siber Systems je jedna z nejlépe vypadajících a nejsnáze použitelných aplikací pro synchronizaci souborů a složek, jakou jsme kdy viděli.

příloha_ovladnete_sva_data

Instalace programu je rychlá a počáteční nastavení synchronizačních úloh velmi jednoduché. Pro nastavení synchronizace stačí pouze otevřít dvě složky a nechat aplikaci GoodSync zkontrolovat kompatibilitu. Pokud vše dobře dopadne, můžeme se pohodlně posadit a sledovat, jak se naše složky synchronizují.


Pokud pracujete s programem pro synchronizaci poprvé, budete zřejmě potřebovat nápovědu a dokumentaci. Na první pohled se zdá, že vývojáři společnosti Siber Systems na nováčky zapomněli, ale po otevření webové stránky programu nalezneme detailní ilustrované návody, jež nové uživatele provedou používáním programu.

Uživatelské prostředí aplikace GoodSync je promyšleně a logicky zpracované a používá jednoduchý, panelový systém. Každá synchronizační úloha se otevírá v nové záložce, což působí velmi přehledně. Program disponuje všemi potřebnými funkcemi, jež byste od takové aplikace očekávali. Můžeme využít obousměrnou i jednosměrnou synchronizaci, zálohování nebo filtrování souborů. Samozřejmostí je možnost plánování synchronizačních úloh.

Automatické plánování úloh je užitečné zejména v případě, pokud chceme používat program primárně pro zálohování, což zvyšuje reálnou hodnotu této aplikace. Fakt, že na zálohování nemusíme neustále myslet a pouze necháme pracovat počítač, nám dává jistotu, že o svoje data nepřijdeme ani v případě, kdy máme trochu slabší paměť nebo příliš mnoho věcí na práci.



GoodSync má také jednu mimořádně užitečnou funkci. Dovoluje vám přidávat složkám příznaky, díky kterým jsou jednoznačně identifikovatelné i v případě, kdy používáte více vyměnitelných médií a chcete svoje složky synchronizovat pomocí automatického plánování.

S aplikací GoodSync můžete synchronizovat soubory a složky přes lokální síť. Bohužel synchronizace na CD nebo DVD média není podporována. Naproti tomu můžeme využít synchronizaci prostřednictvím FTP. Díky tomu, že program pracuje prostřednictvím lokální sítě, můžeme synchronizovat složky na různých platformách; např. složku z PC snadno synchronizujeme se složkou na počítači Mac atd.

Pokud si stáhneme bezplatnou zkušební verzi tohoto programu, můžeme ho používat bez jakýchkoliv omezení 30 dní. Po uplynutí zkušební doby, program pracuje pouze se třemi synchronizačními úlohami a jsme limitováni maximálně 100 přenesenými soubory v rámci jedné synchronizace. Po zakoupení aplikace ve verzi „Pro“ za zhruba 29 USD (cca 450 Kč) všechna tyto omezení zmizí a navíc dostanete podporu pro web nebo mobilní telefony.

Verdikt

GoodSync je velmi dobrá aplikace. Pokud potřebujete jednoduchý a efektivní program pro synchronizaci a zálohování, nemusíte hledat u konkurence. GoodSync je pro vás ten pravý program.

- - Ondřej Pilát, Matt Egan, John L. Jacobi

Byl pro vás článek přínosný?