Hlavní navigace

Recenze: Nová série větráčků Noctua

20. 12. 2012

Sdílet

 Autor: Noctua
Tři nové větráčky od společnosti Noctua potěší každého, kdo rád provádí vlastní zásahy do svého počítače.

 

Noctua působí na trhu v roli etablovaného výrobce větráčků - a je to vidět i u nové série, jež se skládá ze tří variant lišících se od sebe především velikostí. Ty nesou označení NF-A4x10 FLX, NF-A6x25 FLX a NF-A9x14 PWM. V uvedeném pořadí mají rozměry 40 x 10 mm, 60 x 25 mm a 92 x 14 mm. Jestliže jste v tomhle ohledu konzervativní, nabízí Noctua ve svém existujícím portfoliu i standardnější modely s průměry 120 a 80 milimetrů.

Noctua NF A6x25 FLX

Všechna tři zařízení mají společný aerodynamický design, který podle výrobce přináší vyšší efektivitu a samozřejmě i nižší spotřebu energie. My jsme ocenili zejména nižší hlučnost - k větráčkům lze totiž připojit různé rezistorové adaptéry (v balení jsou k dispozici dva), s jejichž pomocí se regulují otáčky. Frekvenci hluku, který větráčky vydávají, hodnotíme jako únosnou – nejedná se tedy o nepříjemný komáří bzukot, který vydávají některé levné konkurenční produkty, ale o jemné šustění vzduchu.

Větráčky jsou dostupné v zajímavých barvách – kombinaci světle hnědého těla a tmavě hnědé pohyblivé části (plus rohů v oblasti, kde jsou závity na přichycovací šrouby). Nám se tento výběr barev líbil, i když jde samozřejmě o subjektivní záležitost. Plasty, z nichž je tělo větráčků vyrobeno, působí pevným dojmem.

Hodnocení: 85%

Verdikt:

Pokud patříte mezi nadšence počítačového tuningu, patrně budete pro své pokusy hledat sérii větráčků se zajímavým poměrem ceny k výkonu a kvalitě. S novou sérií od Noctua určitě neuděláte krok vedle ani tehdy, pokud budete chtít vytvořit počítač s minimální hlučností.

příloha_ovladnete_sva_data

Cena: od 289,- Kč (NF-A4x10 FLX), od 309,- Kč (NF-A6x25 FLX) a od 350,- Kč (NF-A9x14 PWM). Zdroj: heureka.cz (12.11.2012)

Zapůjčil: Bostar (www.bostar.cz)

Byl pro vás článek přínosný?