Hlavní navigace

Recenze: Machinery HDR Effect 3

Sdílet

 Autor: Machinery HDR Software
Měnit fotografie pomocí technologie HDR je v posledních letech stále populárnější, ostatně za to mluví i skutečnost, že se tato technologie dostala i do klasických fotoeditačních softwarů. To ale neznamená, že se neobjevují nové pokusy o samostatný HDR fotoeditor.

Jedním z těchto méně známých programů je software Machinery HDR Effect 3, který pochází z polské dílny a jak název ukazuje, dočkal se již třetí verze. Od prvního pohledu uvidíme, že rozhraní je poněkud neobvyklé, nicméně ve chvíli, kdy se s programem naučíme, ukáže se, že je ovládání jednodušší, nežli na první pohled vypadalo.

Nastavovat si toho můžeme více než dost, u některých názvů sice na první pohled zaváháme, ale brzy bude jasno. Navíc si u většiny nástrojů můžeme použít i přednastavené hodnoty, což práci ulehčuje. Ze všech dosud testovaných HDR programů má tento nepochybně nejrealističtější výsledky, což na druhé straně může některé uživatele odradit, protože skutečně nemůžeme šlápnout na plyn až k podlaze. I tak nás ale výsledek příjemně překvapí. Za slabinu lze považovat menší rychlost, kdy nám především nění jasné, jestli program něco dělá (vybí nějaká ikonka ukazující, že software pracuje). Nejvíce to pocítíme ve chvíli, kdy si přetahujeme vybranou fotografii do editace.

Verdikt

I přes drobnou výhradu lze tento program, který je s 39 dolary navíc cenově dostupný, plně doporučit.

 

Pro: Kvalitní a hlavně reálné výsledky.

Proti: Menší rychlost

Celkem: 85 procent

příloha_ovladnete_sva_data

Výrobce: Machinery HDR Software

Cena: 39 USD (asi 1 000 Kč)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.