Hlavní navigace

Recenze: Logitech G700 - myš na hraní

13. 12. 2010

Sdílet

Neuplynulo ani pět let od chvíle, kdy firma Logitech uvedla bezdrátovou myš G7, a již přichází s novým modelem bezdrátové myši určené pro hráče počítačových her, tentokráte s označením G700. Tato myš se hodí zejména pro hry typu RPG hrané online.

Bezdrátová myš Logitech G700 obsahuje celkem devět přídavných tlačítek a stisknutelné čtyřcestné kolečko. Po připojení bezdrátového přijímače (o velikosti nehtu na palci do konektoru USB) a zapnutí myši Logitech G700 přepínačem na spodní straně produktu se během několika sekund vytvoří bezdrátové připojení, které je velmi stabilní a funguje bez jakýchkoliv prodlev. Další možností je použít další přiložený kabel USB, pomocí něhož můžete dobíjet vyměnitelný akumulátor.

V myši G700 se nachází stejný laserový senzor jako u myší G9x neb G500, jenž v základu zvládá rozlišení 5 700 dpi. Ovladač zařízení vám umožňuje nastavit pět různých rozlišení dpi (v krocích po 100 dpi), mezi nimiž pak můžete přepínat pomocí kláves. Zároveň je možné nastavovat citlivost myši nezávisle ve směru osy x a osy y. Již zmiňované čtyřcestné kolečko myši může podobně jako u myši G9x pracovat ve dvou režimech – buď v klasickém krokovacím, nebo nekonečném volně pohyblivém. Pro přepnutí mezi dvěma režimy slouží tlačítko, které se nachází přímo pod kolečkem myši (jeho funkce se měnit nedá). O stavu nabití, nastavené úrovni citlivosti a zvoleném profilu vás informují tři barevné diody LED na levé straně myši.

příloha_ovladnete_sva_data

Podobně jako u myši G9x a G500 nemá ani laserový senzor u myši G700 při hraní počítačových her žádné slabiny. Nezávisle na tom, zda pracujete při nízkém či vysokém rozlišení, myš 700 vykonává všechny vámi zadané příkazy přesně a bez prodlení. Ani při nejrychlejších pohybech nejsou rozeznatelné žádné nedostatky a senzor se úspěšně vyrovnává i s velmi dynamickými pohyby.

 

Celý článek naleznete na webu PCWorld!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Pod autorským pojmem „Redakce“ se rozumí společná práce redaktorů serveru PCWorld.cz.