Hlavní navigace

Recenze: Kingston MobileLite - čtečka paměťových karet a nabíječka v jednom

21. 11. 2013

Sdílet

 Autor: Kingston
Nejnovější digitální udělátko z dílny firmy Kingston funguje současně jako čtečka paměťových karet a nabíječka mobilu. Bude se hodit?

Po úspěchu s Wi-Drive zašel Kingston ještě o další krok dál. Zařízení MobileLite Wireless umožňuje prakticky neomezený přístup k datům z mobilních periférií pomocí SD a USB rozhraní, možnost dobití telefonu je pak třešničkou na dortu. Pokud si navíc stáhneme aplikaci MobileLite Wireless pro Android či Apple, lze současně sdílet data s až třemi uživateli.

Při prvním otevření krabičky můžeme být poněkud překvapeni. MobileLite svými rozměry připomíná iPhone a váha kolem 100 g je příjemně nízká. Na přední straně najdeme port pro USB a mikroUSB, na straně je tlačítko zapínání a tři barevné diody LED upozorňující na stav baterií, na zadní straně pak port pro kartu SD. První nabíjení bylo překvapivě pomalé, nicméně kapacita baterií je poměrně vysoká a v plném provozu vydrží dobrých pět hodin.

Kingston MobileLite Wireless

Přenosné bezdrátové pevné disky, případně flashové disky již mají své místo na trhu, takže i datově nenasytní uživatelé si mohou přijít na své. Za pohodlí ale zaplatíme a ceny kolem 200 dolarů nejsou nijak mimořádné. MobileLite s cenou 1 000 korun nabízí finančně zajímavou alternativu.

Do připraveného USB portu je možné připojit externí disky nebo flash disky a ukládat na ně nejrůznější obsah, pouštět obrázkové prezentace nebo streamovat hudbu či filmy do kompatibilních mobilních přístrojů. Disky musíme mít naformátované na některý z podporovaných formátů souborů (FAT, FAT32, NTFS, exFAT). MobileLite komunikuje s nejrůznějšími perifériemi pomocí bezdrátového Wi-Fi rozhraní 802.11 b/g/n, přenos je navíc zabezpečen šifrováním WPA2.

Kingston MobileLite Wireless

Již zmíněná možnost dobíjení mobilů je pak příjemným nadstandardem. Sice se nejedná o plnohodnotnou nabíječku, nicméně mobil získá dostatečné množství šťávy na to, abychom si dopřáli pár nejdůležitějších hovorů.

Verdikt

Pokud chceme mít opravdu mobilní domácnost, můžeme využít i tuto multifunkční čtečku, která se díky svému mobilnímu přístupu hodí pro použití s tablety, chytrými mobilními telefony a notebooky.

Pro: Dostupná cena

Proti: Nic

 

Celkem: 85 %

Výrobce: Kingston

příloha_ovladnete_sva_data

 

Cena: Přibližně 1 100,- Kč

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.