Hlavní navigace

Recenze: HP ScanJet N6310

17. 3. 2009

Sdílet

Na první pohled nás tento scanner zaujme svým zaobleným designem a krémovou barvou. Naneštěstí samotná instalace zařízení už nás tolik nenadchla. Své ovoce přinesl až několikanásobný restart procesu.

HP ScanJet N6310

 

Hned na úvod považujeme za důležité zdůraznit, že jako scanner klasických dokumentů nás nový přírůstek do rodiny HP příliš nepřesvědčil, tedy pokud bereme v úvahu jeho cenu.


V klasických testech se rychlost HP ukázala jako průměrná (například konkurenční Fujitsu S510 zvládlo srovnatelný počet dokumentů o několik desítek procent času rychleji), ovšem nutno dodat, že kvalita skenování je velmi slušná, zařízení si bez problémů poradilo i s komplikovanými stránkami časopisů. V tomto případě bylo HP i rychlejší než Fujitsu, ovšem oproti námi očekávanému výsledku bylo stále co vylepšovat. Například to, že ve srovnání s konkurencí nejsou někdy barvy výstupu u modelu N6310 příliš důvěryhodné.

Dokumenty dokáže HP ScanJet N6310 ukládat v několika formátech, jako jsou obrázky Jpeg, Tiff, mimo to však lze vytvářet i PDF soubory s možností fulltextového vyhledávání.


Přestože je kvalita zpracování dokumentů velice dobrá, nebude HP N6310 scannerem, který budete využívat příliš často. U obrázků ve formátu A4 jsme při 300 dpi naměřili rychlost 27 sekund na dokument, vnímali jsme však, že by zařízení mohlo mít i na víc.


Ani dílenské zpracování zařízení není úplně bez chyb – těžké víko občas bez varování spadlo ještě předtím, než jsme stačili dovnitř umístit požadovaný dokument.

Vlastnosti

podavač na 50 listů, rozlišení 2 400 dpi, USB 2.0, 48bitová hloubka, vestavěný adaptér na transparentní materiály, rozměry: 502 x 415 x 162 mm, hmotnost: 6,7 kg.

příloha_ovladnete_sva_data

Cena: cca 12 500 Kč s DPH

Verdikt:

N6310 je víceúčelovým zařízením, které na nás udělalo dobrý dojem v oblasti možností konverze dokumentů - i přesto, že mu práce občas trvá příliš dlouho. Ale za udávanou cenu postrádá scanner  kvalitu v několika dalších klíčových oblastech.

Hodnocení: 55%

Byl pro vás článek přínosný?