Hlavní navigace

Recenze: Bitdefender Total Security 2014

Sdílet

 Autor: Bitdefender
Rumunská firma BitDefender pustila na trh novou verzi svého bezpečnostního balíku Total Security 2014, podívejme se tedy, v čem se od loňské verze liší.

Instalace je jednoduchá, ale do rychlosti má, zřejmě díky gigantickým rozměrům programu, daleko. Nutnost přidat k aktivaci firemní účet je nepříjemnou buzerací, se kterou se bohužel setkáváme stále častěji. Sice to jde udělat jen pomocí pár kliknutí nebo dokonce přes Facebook, ale stejně. Na první pohled uvidíme, že letos firma pro změnu ubrala na propagaci svého rumunského původu a logo draka s vlčí hlavou, kterým místní vojáci v minulosti naháněli strach nepříteli, je stylizované téměř k nepoznání.

Bitdefender

Balík je pořádně robustní, vedle očekávaných aplikací jako je firewall, antivirus, rodičovská ochrana, internetová ochrana, antispam je zde ještě možnost vyladit počítač, 2 GB onlinového prostoru Safebox pro zálohování a služba umožňující najít, zablokovat nebo vymazat ztracený laptop.

Základní filozofií firmy je maximální účinnost při minimálním zásahu majitele, což v praxi znamená, že si můžeme jednotlivé aplikace program nastavit na automat a zatnout tak tipec případným prudícím oknům. O to se výrobce snažil vždy, s funkcí Autopilot je dnes nepochybné, že to myslí opravdu vážně.

Bitdefender

Mezi novinky můžeme připomenout aplikaci Wallet, což je velice solidně fungující manažer hesel, převod spamového filtru kompletně na cloud, výrazné posílení rodičovské kontroly (ta se začala starat jak o HTTPS tak i o HTTP), využití aplikace Wallet u kontrolovaného a bezpečného browseru Safepay určené pro interakci s bankou, a využití nové technologie Photon, která by měla být inovativní antivirovou technologií, která díky postupné adaptaci počítače zrychluje rychlost skenování.Top produkt

Samotný antivirus nabízí ochranu v několika vrstvách – první je skenování při instalaci. Pokud si v tomto případě s problémem neporadí, vynutí si rebootování a zasáhne ještě dříve, nežli se plně nainstalují Windows. Další z možností je přechod do modu Rescue Mode, ke kterému si nemusíme přirpavovat speciální cédéčko. I tak je ale vhodné po samotné instalaci skenovat ještě jednou, zřejmě je to plnohodnotnější sken.

Stejně jako je tomu v minulém roce, v nezávislých testech jednotlivé aplikace získávají vynikající (v řadě případů dokonce nejlepší) hodnocení, u PcMag s je to jen průměr. Na počátku není skenování nejrychlejší, ale program se velmi rychle učí a z původních 600 000 souborů, které defender skenoval hodinu, se v opakovaném skenování stalo 5 898 souborů a 5 minut.

Verdikt

Bitdefender Total Security 2014 je vyzrálý balík bezpečnostních programů, postavených kolem vynikajícího antivirového programu, a doplněný tak širokou paletou dalších aplikací, že je jen těžké nějakou nezapomenout. Program Bitdefender Total Security od nás získává 90 procent, tj. i titul Top Produkt 2013.

 

Pro: Řada nových aplikací

Proti: 2 GB prostoru pro zálohování je dnes málo

Celkem: 90 procent

Výrobce: Bitdefender

Cena: 69,95 eur (asi 1 700,- až 1 800,- Kč)

příloha_ovladnete_sva_data

Bitdefender

Bitdefender

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.