Hlavní navigace

Recenze: AVG Internet Security

14. 11. 2018

Sdílet

 Autor: AVG
Nová verze populárního programu AVG Internet Security je na světě. Na co se můžeme těšit?

Základem každého podobného bezpečnostního balíku je samozřejmě antivirový software. Nová verze vyhledává, odstraňuje a zcela blokuje viry, ransomware, spyware, rootkity, trojské koně a jiný malware. A protože AVG pracuje s cloudovou technologií, má šanci nacházet malware v reálném čase. Zachycené podezření odejde na firemní stránku, kde jej otestují a v případě skutečně nákazy připraví protiakci pro všechny.  Stejně rychle testuje a chrání také jednotky USB a disky DVD. Další obrannou slupku tvoří je analýza programů, které už na počítači máme. Pokud program najde nějakou změnu, hned nás upozorní. Drobnosti jako je webový štít, testující všechny stahované soubory, nebo WiFi Guard, varující před připojením k nezabezpečené WiFi, jsou dnes již příjemnou samozřejmostí. Testování PUA kontroluje přítomnost potenciálně nežádoucích aplikací (PUA), kterými jsme mohli zaneřádit pevný disk, aniž bychom o tom vůbec věděli.

Firewall je u bezpečnostního balíku něco, co očekáváme a nad čím ani nepřemýšlíme. Ta současná je plně funkční, nevyžaduje žádné šťourání nebo nastavování a hlavně a neotravuje zbytečně vyskakujícími okny, což bývá mor většiny konkurenčních programů. Zajímavá je aplikace Link Scanner, která pomáhá vyhnout se škodlivým webovým stránkám tím, že testuje bezpečnost odkazů. Testuje všechny odkazy na internetu, včetně těch na Facebooku a Twitteru. Stále více se bude hodit aplikace Toolbar Remover, která pomáhá čistí prohlížeč tím, že z něj odstraňuje nevyžádané nebo potenciálně nebezpečné panely nástrojů či rozšíření, které nám více či méně nenápadně vnucuje nečekané množství legálních softwarů.

Dobrým krokem je též Ochrana webové kamery. Ta totiž začala představovat solidní bezpečnostní mezeru. Bojíte se, že by vás někdo mohl špehovat přes webovou kameru? Ještě nepříjemnější jsou podvodné emaily, které vyhrožují tím, že nás viděly přes webovku dělat něco nedobrého a vyžadují výpalné. Nedůvěryhodné aplikace teď k jejímu používání budou potřebovat vaše svolení. A také ji můžete zcela deaktivovat, což by asi nebyl nápad z nejchytřejších.

Verdikt

Co říci celkově? Díky neexistující podpoře iOS zůstane pár periférií mimo ochranu, na druhou stranu je tento balík cenově příznivý. Z bezpečnostního pohledu určitě chybu neuděláme.

 

Pro: Kvalitní a přehledný bezpečnostní balík

Proti: Není podpora iOS

Celkově: 85 procent

příloha_ovladnete_sva_data

Výrobce: AVG

Cena: 1 499 Kč/rok

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.