Hlavní navigace

Recenze: Actual Multiple Monitors

14. 2. 2020

Sdílet

 Autor: Actual Tools
Někdo si celý život vystačí s jedním monitorem a o ničem jiném ani netouží. Jsou ale i tací, co si práci bez dvou monitorů ani nedovedou představit.

Samotné připojení není zase tak složité, nicméně u Windows to není zrovna procházka růžovým sadem. Windows totiž jeden monitor považují za primární, takže veškeré základní ovládání zůstavá na něm. Další monitory potom slouží jako expanze prostoru, něco jako větší skříň. Pokud nám to takhle nevyhovuje, musíme se podívat jinam.

Jednou z možností je software Actual Multiple Monitors. S jeho pomocí dostaneme ovládání na každý monitor a vlastně na každém monitoru se zobrazí jen ty aplikace, které na něm otevřeme. Navíc zde získáme ještě jednu ikonku navíc, která nám mění velikost aplikací, které tak mají stejnou velikost jako na začátku.

Samotné uživatelské rozhraní je přehledné a lehce se dostaneme do oblasti, která nás zajímá. Na míru si toho můžeme upravit víc než dost, příkladem budiž třeba exkluzivita, díky které se označíme programy, které se budou pokaždé automaticky otevírat na daném monitoru. Pozice ikonem jsou zablokované, takže pokud driver pro monitor změní nastavení, ikonky se nemění ani neposouvají. Actual Multiple Monitors běží jak na 32 tak i 64 bitových edicích prakticky všech moderních Windows, od stařičkých XP až po ty nejnovější.

Program je stabilní, duplikace spodní lišty u Windows 7 je prakticky dokonalá, hračičky si dokonce mohou připravit separátní pozadí pro každý monitor. Příjemné je i to, že funkci task switcher můžeme použít na obou monitorech.

Verdikt

Každý, kdo to s prací se dvěma monitory myslí vážně, by měl o pořízení tohoto programu vážně uvažovat.

 

Pro: Výrazně zpříjemní práci se dvěma monitory

Proti: Omezené množství hotkeys

Celkem: 80 procent

příloha_ovladnete_sva_data

Výrobce: Actual Tools

Cena: 24,95 USD (573 Kč)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.