Hlavní navigace

Rayman Raving Rabbids

19. 4. 2007

Sdílet

Šílení zlí králíci, ke všemu odhodlaný Rayman a kupa zajímavých miniher. To je nový multiplatformový titul od Ubisoftu.

Šílení zlí králíci, ke všemu odhodlaný Rayman a kupa zajímavých miniher. To je nový multiplatformový titul od Ubisoftu.



O novém titulu s neposedným Raymanem v hlavní roli se sice mluví zejména v souvislosti z herní konzoli Wii a jejím unikátním ovladačem, nicméně i my pécéčkáři si s úchylnými králíky můžeme užít něco zábavy.



Série Rayman je více méně klasickou arkádovou skákačkou, ale nový díl se od zažitého konceptu v mnohém odlišuje. Je totiž vlastně „jen“ sbírkou různých samostatných miniher, které jsou obaleny příběhem o únosu Raymana a jeho kamarádů. Hlavní hrdina je postaven do role jakéhosi gladiátora, který postupně musí projít různými zkouškami, aby sebe i své přátele vysvobodil. Těchto hrátek je přes sedmdesát a i když se jejich principy opakují, stále představují poměrně rozmanitou zábavu. Zde je ovšem potřeba říci, že některé hříčky jsou tak nějak přizpůsobeny hlavně pro použití senzorického ovladače Wii, a počítačová verze v některých okamžicích není tak zábavná ani snadno ovladatelná.



Asi největším plusem celé hry je vtipné zpracování a legrační scénky, a také široká škála různých bonusů, které se postupně při hraní odemykají; třeba různé oblečky, které si může Rayman obléci. Hra podporuje i multiplayerový režim, který ale trochu nesmyslně obsahuje jen ty hry, které už byly odemčeny v hlavním příběhovém módu. Grafické zpracování je hodně dobré, a příjemně doplňuje celý ulítlý koncept nového dílu i celé série Rayman. Na druhou stranu dost zamrzí různé chybky a bugy, které hratelnost v některých momentech docela shazují. Rayman Raving Rabbids není špatným titulem, ale kvalit svého bratříčka na platformě Wii nedosahuje ani náhodou.



Hodnocení: 6,0
Výrobce: Ubisoft
Vydavatel: Ubisoft
Distributor pro ČR: Playman
Lokalizace: titulky
Cena: 999 Kč
Multiplayer: ano

Byl pro vás článek přínosný?