Hlavní navigace

První vysokorychlostní 4GB DDR3 paměti

29. 4. 2008

Sdílet

Na trh se dostávají první vysokorychlostní 2GB DDR3 moduly, což je dobrá zpráva pro všechny dostatečně movité zákazníky bažící po co nejvýkonnějším počítači.

příloha_ovladnete_sva_data

Odstartoval to Super Talent

Vše minulý týden odstartovala společnost Super Talent se svým 4GB kitem DDR3 pamětí Project X. Ten pracuje na frekvenci 1800MHz při časování 8-8-8-24 a napětí 1,9V. Při výrobě byly použity čipy Micron.


Paměti jsou chlazené velkým hliníkovým pasivem, který je podle výrobce dvojnásobný ve srovnání s klasickými heatsinky. Paměti mají doživotní záruku a prodávat se budou za cenu 499USD (cca 8000Kč).

Druhou společností je Corsair

Pozadu nemohla zůstat společnost Corsair, která v pondělí představila svůj vlastní 4GB Dominator kit složený ze dvou 2GB modulů. Stejně jako Super Talent, i tyto paměti pracují na frekvenci 1800MHz při časování 8-8-8-24, doporučené napětí je u nioch o 0,1V nižší.


I tyto paměti mají rozšířené chladiče typické pro řadu Dominator. Cenu ani dostupnost výrobce neoznámil.

Zatím poslední je OCZ

Dvojice výrobců se včera rozšířila na trojici, když se k Super Talentu a Corsairu přidala společnost OCZ. Ta bude svůj 4GB kit dodávat ve dvou provedeních.

První bude certifikované na běh při 1800MHz (8-8-8-24), druhé rovnou při 2GHz (9-9-9-36). I u těchto pamětí by mělo být přítomné nadstandardní chlazení, fotografie však k dispozici nemáme.

Ano OCZ neoznámilo datum prvních dodávek na trh, cena by měla být podobná jako u konkurence, tedy okolo 8000Kč.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?