Hlavní navigace

První KVM přepínač s podporou IPMI

14. 5. 2007

Sdílet

Osmiportový KVM přepínač s označením Aten KH98 Health Manager, náležející do produktové řady Altusen, umožňuje současný přístup na více serverů a dálkové monitorování IPMI prostřednictvím jediné konzoly.

KH98 je určen těm administrátorům, kteří hledají řešení pro vzdálené monitorování a správu serverů s podporou rozhraní IPMI a sledování jejich momentálního stavu. KVM přepínač umožňuje uživateli ovládat až 8 serverů prostřednictvím jediné konzoly PS/2 (klávesnice, video, myš), ale zároveň je výborně rozšiřitelný, protože podporuje zapojování do kaskády až tří úrovní, tedy až 72 dalších jednotek KH98 pro ovládání a monitorování až 512 serverů. Kromě přístupu k více serverům současně pak KH98 nabízí sledování momentálního stavu serverů prostřednictvím rozhraní IPMI 2.0, a to z jediného místa pomocí technologie IPMI over LAN.

„Analytici společnosti IDC předpovídají, že počet serverů v příštích několika letech celosvětově vzroste téměř o 50 % – z 24 mil. v roce 2006 na 35 mil. v roce 2010. Současně rychle poroste podíl serverů s podporou standardu IPMI. Pro systémové administrátory proto budou velmi důležité všechny produkty, které správu serverů umožní a zracionalizují,“ říká Kevin Chen, prezident společnosti Aten. „Díky přepínači KH98 jsme rozšířili naši řadu firemních produktů Altusen o nové profesionální a perspektivní řešení centralizované správy serverů, které se s takovými potřebami dokáže vypořádat.“

KH98 se zabudovanou technologií IPMI (serverový standard pro diagnostiku problémů a prevenci poruch) dokáže sledovat momentální kondici připojených serverů s podporou IPMI, včetně teploty CPU, napětí, otáček ventilátoru apod. Důležité je, že KH98 podporuje i funkce údržby, jako např. resetování, zapínání a vypínání serverů IPMI. Novinka kromě toho obsahuje i funkci automatického přepínání KVM PET (Platform Event Trap). Po obdržení signálu PET od serveru IPMI vykazujícího problém je přepínač KH98 schopen přepnout na server odesílající výstrahu a zobrazit příslušné informace, a tak předem varovat před možným selháním systému.

Centralizovaná správa serverů pomocí KH98 je usnadněna režimem automatického přecházení mezi servery vybranými uživatelem (režim Auto Scan) a zabezpečena autorizací pomocí hesla pro administrátora a uživatele. Uživatelé mohou spravované servery pohodlně vybírat pomocí přepínačů na čelním panelu, klávesových zkratek nebo intuitivních nabídek na obrazovce (OSD) bez nutnosti instalovat jakýkoli další software. Servery lze k přepínači připojovat a odpojovat za provozu, aniž by bylo nutné přepínač vypnout. Je podporována emulace myši PS/2 pro zavádění systému. Přepínač KH98 podporuje režimy videa ve vynikajícím rozlišení až 1 920 x 1 440 bodů při 60 Hz, DDC, DDC2 a DDC2B.

KVM přepínač KH98 typu Health Manager firmy Aten s podporou 8 portů je již na trhu. Doporučená maloobchodní cena tohoto zařízení je 385 euro bez DPH. Požadujete-li více informací o produktech podívejte se na stránky distributorů www.comar.cz nebo Krup Praha na www.krup.cz.

- - David Zajíc

příloha_ovladnete_sva_data

Byl pro vás článek přínosný?