Hlavní navigace

Programy ZDARMA na CD-DVD

21. 8. 2008

Sdílet

Ad-Aware 2008 Pro, Ashampoo Photo Commander 5, O&O DiskImage 2, Registry Washer, Spy Sweeper 5.5, WinSpeedUp 2.71, Font Manager 3.5 - plné verze těchto programů naleznete v novém vydání PC WORLDu 09/2008. Nové číslo je v prodeji od 21.srpna. *

Na CD/DVD naleznete zdarma plné verze! Nový PC WORLD je v prodeji od 21.8.08

V sekci komerční software je připravena sleva pro naše čtenáře a možnost vyzkoušení programu ACDSee 10 Photo Manager.

Ad-Aware 2008 Pro



Základním nástrojem pro odhalení škodlivého softwaru je samozřejmě hloubková analýza systému. Můžeme si vybrat, zda chceme otestovat celý systém, nebo pouze některé jeho součásti, přičemž program podporuje i plánování testů. Program v sobě skrývá i základní antivirové funkce, které výrobce licencoval od společnosti Avira. Největším pozitivním překvapením byla pro nás rozhodně práce, kterou program vykoná na záznamech v registru Windows. Subjektivně byl start Windows po opravě chybných nebo nepotřebných záznamů rychlejší minimálně o padesát procent. Dalším nástrojem, jímž disponuje námi recenzovaná verze Ad-Aware 2008 Pro, je real-time monitor Ad-Watch. Tato aplikace má za úkol ohlídat zápisy do registru, omezit používání cookies a zablokovat případný útok na citlivá místa systému v reálném čase. Více informací naleznete v rychlokurzu časopisu PC WORLD nebo přímo na CD/DVD. Verze Pro je zdarma na 90 dní.

Ashampoo Photo Commander 5



Tento měsíc jsme si pro vás připravili šikovný program, který zvládá více funkcí najednou. Ashampoo Photo Commander slouží jako prohlížeč fotografíí, umožňuje přehrávat hudební a multimediální soubory, vzájemně je třídit, editovat a mnoho dalšího. Obsahuje všechny základní nástroje pro konverzi a úpravu obrázků, možnosti pro posílání e-mailem, vytváření rámečků atd. Ve Photo Commanderu můžete vytvářet slideshow či vypalovat. Program je jednoduchý na ovládání, s příjemným uživatelským rozhraním

příloha_ovladnete_sva_data

O&O DiskImage 2



Tento měsíc jsme pro vás připravili kvalitní zálohovací program O&O DiskImage, který slouží k přírůstkovému zálohování i k záloze celého systému. Mezi jeho hlavní funkce patří zálohování pevných disků, CD a DVD (je zde integrovaný vypalovací software), možnost nastavení libovolné komprese a rozdělení image souborů. Kvůli větší bezpečnosti umožňuje tento software šifrování a komprimaci dat různými způsoby. Výhodou je, že nemusíte obnovovat celý image soubor, ale pouze ty soubory a adresáře, které potřebujete. Pravidelné zálohování dat vám ušetří starosti při případné kolizi systému a právě O&O DiskImage může být dobrým pomocníkem a ochranou před zbytečnými ztrátami. Více informací naleznete na CD/DVD.

Registry Washer



Registry Washer je jeden z nejkvalitnějších programů pro správu vašich registrů. Pokud máte problém se spoustou špatně odinstalovaných programů, nebo vás trápí, že váš počítač se spouští velmi dlouho, tato utilita by vám mohla pomoct. Umí například najít veškeré spuštěné EXE soubory po spuštění operačního systému, nebo vyhledat konkrétní registr či knihovny typu BHO (Browser Help Object), které za sebou velmi často nechává Internet Explorer a které se ručně velmi obtížně hledají. Tento program tedy neslouží pouze jako správa registrů, ale může vám také částečně pomoc v boji se spamem. Jeho hlavní výhodou je především rychlost. Více informací o instalaci programu se dozvíte přímo na CD/DVD.

Spy Sweeper 5.5



Spy Sweeper je kvalitní a účinný bojovník proti spywaru, který vám poskytne maximální ochranu proti všem známým typům spywaru, adwaru a dalším škodlivým počítačovým vetřelcům. Díky jednoduchému a přehlednému menu je program určen nejen pro pokročilejší uživatele, ale i pro začátečníky. Tento program využívá celkem 16 pokročilých štítů (například Keylogger Shield, BHO Shield, ActiveWWX Shield), které poskytují ochranu před novými spywarovými hrozbami. Z dalších nových funkcí nesmíme zapomenout na technologii FlexDef, která umožňuje identifikovat a následně porazit objevující se hrozby, které přitom přímo neodpovídají již existující spywareové definici. Tato verze vám vydrží 180 dní i s pravidelnými aktualizacemi.

WinSpeedUp 2.71



WinSpeedUp je kvalitní optimalizační program pro operační systém Windows. Pomůže vám přizpůsobit celkovou stabilitu systému, opravit chyby v registrech, vyčistit disk od nepotřebných programů a souborů, smazat internetovou historii a cookies nebo uvolnit vaši fyzickou paměť. V nastavení programu můžete přesně zvolit funkce, které chcete používat. Mezi další funkce například patří zrychlení autostartu, poskytnutí informací o stavu vašich operačních systémů a DirectX, nebo časovou synchronizaci s internetem. Můžete velmi jednoduše nastavit spouštění všech programů a aplikací po spuštění či kompletně odinstalovat vaše programy. Windows jsou někdy zbytečně složitá a právě WinSpeedUp vám při někdy obtížném ovládání usnadní situaci a celkově optimalizuje používání vašeho PC.

Font Manager 3.5




Chcete mít přehledně ve správě všechny Vaše fonty v počítači? Tak přesně k tomuto účelu slouží tato utilitka. Najdete zde seznam všech známých i méně známých fontů. Fonty můžete zvětšovat i zmenšovat, přidávat jim tučnost, kurzívu nebo podtržení. Obsahuje též soupis všech znaků a symbolů daného písma, informace o verzi, autorovi a autorských právech.
Do tohoto programu se dají stahovat externě celé balíky fontů. Můžete si také vytvořit vlastní font například importem z bmp souboru.

Více informací naleznete přímo v časopise nebo na CD/DVD.

Byl pro vás článek přínosný?