Hlavní navigace

Jaké stylové reproduktory vybrat k notebooku či MP3 přehrávači?

1. 2. 2009

Sdílet

Hudba je důležitou součástí našeho života. Byla by škoda nevyužít vymožeností techniky, které jsou již běžně dostupné a dávají nám možnost vychutnat si zvuk ve špičkové kvalitě.

Podívejte se na naše tipy na zajímavé domácí i mobilní reproduktory, které kromě toho, že dobře znějí, také skvěle vypadají.

X-Mini Capsule Speakers

x-miniTyto reproduktory se vám budou líbit, zejména pokud vlastníte laptop nebo MP3 přehrávač v některé ze tří barev, v nichž jsou k dostání. Váží pouhých 52 gramů (rozměry 52 x 35 mm) a výrobce uvádí, že se jedná o první reproduktory s vestavěnou podporou basů a dobíjecí baterií (vydrží až 8 hodin). Repráčky se dají natahovat jako harmonika – tím se mění zvukové vlastnosti vakua uvnitř „harmoniky“ a reproduktory získávají silnější basy. Výkon 2,4W je vzhledem k velikosti a hmotnosti poměrně působivý. Připojit jej můžete buď pomocí klasického jacku nebo prostřednictvím USB. Na www.gmshop.cz zakoupíte za 445 Kč.

x-mini

x-mini

Sony SRS-D25

SRS-D25 Malé, ale výkonné – celkově poskytují 25W kvalitního zvuku jak pro poslech hudby, tak i sledování filmů, nebo chatování. Subwoofer má unikátní design „krabice na klobouk“ a na výběr máte ze čtyř barev: Urban Black (černá), Luxury Pink (růžová), Blazing Red (červená) a Pure White (bílá) – prostě si vyberete tak, aby ladily k vašemu notebooku či interiéru. Vestavěné ovládcí prvky jsou snadno přístupné a zařízení disponuje dvojím vstupem pro připojení počítače i přenosných zařízení.

SRS-D25

SRS-D25

Sony SRS-M50

Ideální pro cestování s MP3 přehrávačem nebo notebookem. Dvoudílná stereo sestava o výkonu 5 W váží jen 0,27 kg a díky malé velikosti se snadno přenáší – to i díky tomu, že je možné je snadno spojit k sobě a do přihrádky obsažené přímo v zařízení schovat kabely. Podle místa používání a je možné volit mezi napájením ze sítě nebo pomocí baterií (interní box na 3 baterie velikosti AAA). Na výběr jsou tři barvy: Urban Black (černá), Luxury Pink (růžová) a Pure White (bílá). Zatím jsme tyto reproduktory nenašli v internetovém prodeji, ale jsou již k dostání v kamenných obchodech.

SRS-M50

SRS-M50

Scandyna Podspeakers

Společnost Scandyna je výrobcem špičkových reproduktorů. Díky organickému designu, v němž tvar vychází z funkce, se soustava stává skutečným doplňkem interiéru a pyšní se výkonem až 100W. Každá jednotka je vlastně splynutím tří koulí do jednolitého tvaru, čímž minimalizuje vibrace a deformaci zvuku. Můžete si pořídit všechny bedny v jedné barvě nebo je kombinovat, fantazii se meze nekladou a jediným omezením je styl zařízení vašeho bytu. Na www.amazon.cz jsou k dostání za cenu kolem 340 liber.

minipod

minipod

 

Koncept Organic Speakers: reproduktory ve tvaru ženského těla

I takto by mohla vypadat další generace bedýnek – tento designový koncept studia www.madebymakers.dk vychází z tvaru ženského těla, čímž údajně dosahuje specifických zvukových vlastností, podobně jako operním pěvkyním rezonuje při zpěvu bránice.

 

příloha_ovladnete_sva_data

organic speaker

organic speaker

Byl pro vás článek přínosný?