Hlavní navigace

Přizpůsobte si svůj počítač doslova k obrazu svému - 3.díl

17. 1. 2019

Sdílet

 Autor: Microsoft/Techspot.com
Počítač vůbec nemusí být jen bezduchým nástrojem – můžete jej pojmout i jako doplněk sama sebe!

Předcházející díl

 

Už jste někdy přemýšleli, co váš dům či byt dělá právě vaším domovem? Proč se v něm cítíte doslova jako doma? Je to nábytkem? Nebo snad obrazy, sochami či jinými uměleckými díly? Anebo třeba suvenýry či památky vystavené na poličkách? Věřte nebo ne, i svůj počítač si můžete vyladit tak, aby vypadal přesně tak, jak chcete právě vy. Aby bylo na první pohled poznat, že je váš. A jestliže se právě seznamujete s operačním systémem Windows 10, pak vám ukážeme, jak si svůj počítač přizpůsobit tak, aby vypadal přesně podle vašich představ.

Začínáme přizpůsobovat svůj počítač pomocí motivů

Pokud jste se ještě nikdy nepřihlásili pomocí svého účtu Microsoft, pak uvidíte výchozí tapetu pracovní plochy. A právě nyní je ten správný čas na přizpůsobení vašeho počítače! Nejjednodušším způsobem pro takové přizpůsobení je pak klepnutí pravým tlačítkem myši kamkoliv na pracovní plochu a výběr možnosti Přizpůsobit (Personalize) z místní nabídky, která se vzápětí zobrazí.

Klepněte pravým tlačítkem myši na pracovní plochu a z místní nabídky, jež se vzápětí zobrazí, vyberte položku Přizpůsobit (Personalize)

Za okamžik se zobrazí okno Nastavení Windows 10 s příslušnou nabídkou. V tomto případě se jedná o nabídku Nastavení > Přizpůsobení > Pozadí (Settings > Personalization > Background). Zde uvidíte seznam obrázků pro umístění na pozadí pracovní plochy včetně ukázky, jak bude takový obrázek na pozadí vypadat, což určitě oceníte. Mohlo by se zdát, že je to všechno, ale nenechte se mýlit – je toho tu daleko více! Klepněte v tomto okně Nastavení Windows 10 v levé části na položku Motivy (Themes).

Nastavení přizpůsobení je přesně to místo, kde začneme.

Motivy Windows 10 jsou v podstatě souborem obrázků pro umístění na pozadí pracovní plochy, přičemž prakticky všechny používají zvuky a tvary kurzoru myši dodávané s operačním systémem Windows. Nicméně hlavním důvodem, proč jsme sem zabloudili, že možnost klepnutí na odkaz Získat další motivy v obchodě Microsoft Store (Get more themes in Microsoft Store), který se nachází uprostřed stránky.

Pokud už nějaký ten motiv v počítači máte, pak právě na této obrazovce si budete moci mezi motivy vybírat.

Klepnutím na výše uvedený odkaz se otevře obchod Microsoft Store a v něm se zobrazí různé motivy – je jich zde skutečně hodně a naprostá většina z nich je zdarma. Když se na ně podíváte pozorněji, zjistíte, že jednoznačně převažují motivy na téma architektura, zvířata a příroda. Naopak motivy na téma sport a umění (pop art) zde citelně chybí. Je zvláštní, že v obchodu Microsoft Store chybí motivy na téma videoher od Microsoftu, ale zato je najdete v tomto seznamu motivů, které jsou vybaveny vlastními zvuky – jedná se například o Halo: Reach, Angry Birds, Eerie Autumn nebo French Riviera.

Pokud máte rádi fotografické snímky, pak si v obchodu Microsoft Store v sekci s motivy přijdete dozajista na své – najdete zde totiž pestrou paletu zdarma dostupných pozadí, z nichž si můžete vybírat dle libosti. Je tu ale jeden háček: k těmto motivům musíte přistupovat přímo z aplikace Nastavení – přes aplikaci Microsoft Store se k nim aktuálně jednoduše nedostanete.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?