Hlavní navigace

Připojení telefonu k Windows 10 přes aplikaci Váš telefon - 7.díl

20. 2. 2020

Sdílet

 Autor: (c) bloomua - Fotolia.com
Pokud chcete pracovat se svým smartphonem, aniž byste jej museli vyndávat z kapsy, pak vyzkoušejte aplikaci Váš telefon – ty nejzákladnější funkce jsou k dispozici a fungují na výbornou!

Předcházející díl

 

Víte, proč byste (alespoň podle Microsoftu) měli ve Windows 10 používat aplikaci Váš telefon? Přece proto, abyste na počítači mohli naplno využívat ty nejdůležitější funkce vašeho smartphonu, tj. prohlížet fotografie, zprávy, oznámení, hovory včetně přístupu k domovské obrazovce – a abyste toto všechno mohli provádět, aniž byste svého smartphonu nějak dotkli!

Hovory

S nedávno uveřejněnou funkcí Hovory se aplikace Váš telefon konečně stává telefonem. Ujistěte se, že jste ve svém telefonu povolili sdílení jeho seznamu kontaktů s operačním systémem Windows. Podle všeho to vypadá, že funkce Hovory nepřistupuje ve Windows 10 ani k aplikaci Lidé, ani k Outlooku, tj. k místům, kde operační systém Windows ukládá informace o kontaktech.

Sekci Hovory v aplikaci Váš telefon jednoznačně kraluje jednoduchý číselník.

Funkce Hovory vám umožňuje použít pro komunikaci s volaným účastníkem mikrofon a reproduktory netbooku, což je samozřejmě všechno jiné než diskrétní. Na druhou stranu – pokud pracujete v kanceláři sami, nemusíte se při uskutečňování nebo zvedání hovoru smartphonu ani dotknout.

Pokud jste ještě nikdy nepoužili aplikaci Skype, může být uskutečnění a zvednutí hovoru z počítače docela zábava. Při našich testech jsme při hovoru s protějškem zaznamenali ozvěnu či efekt tunelu, nicméně tyto nežádoucí jevy budou bezpochyby časem vychytány.

Jak to tedy vůbec je? Je aplikace váš telefon užitečná? Ano, určitě může být, minimálně v tom smyslu, v jakém vám hodinky s operačním systémem Android nebo Apple Watch umožňují podívat se nenápadně na zápěstí, nebo v tomto případě spíše na obrazovku a zjistit, co se na vaše mobilním telefonu děje. Nositelná elektronika toho samozřejmě dokáže daleko více, nicméně jedná se o další zařízení a tím pádem o další náklady.

Cloud24

Naštěstí jsou ty nejzákladnější funkce pravděpodobně současně těmi nejužitečnějšími: schopnost zobrazit a reagovat na textové zprávy a oznámení, možnost stáhnout z mobilního telefonu snímek a takřka okamžitě jej použít v nějaké aplikaci pro operační systém Windows. Toto jsou funkce aplikace Váš telefon, které jsou nyní k dispozici, a to pro skutečně relativně velký počet nejrůznějších modelů mobilních telefonů a počítačů. Aplikace Váš telefon tedy určitě stojí minimálně za vyzkoušení.

 

Byl pro vás článek přínosný?