Hlavní navigace

Připojení telefonu k Windows 10 přes aplikaci Váš telefon - 2.díl

15. 2. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Pokud chcete pracovat se svým smartphonem, aniž byste jej museli vyndávat z kapsy, pak vyzkoušejte aplikaci Váš telefon – ty nejzákladnější funkce jsou k dispozici a fungují na výbornou!

Předcházející díl

 

Víte, proč byste (alespoň podle Microsoftu) měli ve Windows 10 používat aplikaci Váš telefon? Přece proto, abyste na počítači mohli naplno využívat ty nejdůležitější funkce vašeho smartphonu, tj. prohlížet fotografie, zprávy, oznámení, hovory včetně přístupu k domovské obrazovce – a abyste toto všechno mohli provádět, aniž byste svého smartphonu nějak dotkli!

Vše potřebné pro instalaci

Vzhledem k tomu, že operační systém iOS od firmy Apple je přísně uzavřený, je aplikace Váš telefon těsněji spjata spíše s operačním systémem Android. (Z čistě technického hlediska aplikace Váš telefon telefony iPhone podporuje, nicméně Microsoft je však již mezi podporovanými telefony neuvádí). Nicméně i přes toto všechno neplatí, že každý smartphone bude aktuálně podporovat všechny funkce aplikace Váš telefon. Zřejmě nejlepších výsledků v tuto chvíli dosáhnete s mobilními telefony Samsung Galaxy nebo OnePlus.

Každý novější smartphone by však měl být schopen se k aplikaci Váš telefon a dostat se tak k základním funkcím této aplikace, jako jsou fotografie, zprávy SMS a oznámení. Novější a pokročilejší funkce, jako je vytvoření telefonního hovoru či interakce s domovskou obrazovkou smartphonu, jsou vyhrazeny k menší podskupině zařízení (opět se jedná hlavně o telefony Galaxy Phone a nejnovější telefony OnePlus). V současnosti se aplikace Váš telefon rovněž dokáže v jednu chvíli připojit pouze k jednomu telefonu.

I když jsme pro testování použili smarpthone OnePlus 6T, podporuje aplikace Váš telefon i celou řadu smartphonů Samsung Galaxy

Pojďme si nyní prohlédnout podrobnější přehled hardwarových a softwarových požadavků:

Fotografie, zprávy a oznámení:

Počítač s operačním systémem Windows 10 ve verzi April 2018 nebo novější a telefon s operačním systémem Android minimálně ve verzi 7.0.

Telefonování z počítače:

Operační systém Windows 10 v sestavení 18362.356 nebo novějším a smartphone s operačním systémem Android minimálně ve verzi 7.0.

Interakce s domovskou obrazovkou smartphonu z počítače:

Operační systém Windows 10 Insider s podporou režimu Low Energy Peripheral Mode včetně zařízení Surface Laptop 2, Surface Pro 4-6, Surface Book 1-2 a Surface Go. Seznam podporovaných smartphonů naleznete na této internetové stránce. Obecně platí, že podporována je většina smartphonů Samsung Galaxy a novější smartphony značky OnePlus.

Stručně vzato jsme měli nejvíce štěstí s telefonními hovory a domovskou obrazovkou smartphonu při použití nejnovějších vydání Windows 10 Insider Fast Ring, které jsou optimalizovány pro nejnovější verze aplikace Váš telefon. Na druhou stranu by měly základní funkce (textové zprávy, fotografie a oznámení) fungovat s každým počítačem, na němž je pravidelně aktualizovaný operační systém Windows 10. V každém případě by se časem měla podpora aplikace rozšířit na daleko objemnější skupinu smartphonů.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?