Hlavní navigace

Připojení čtečky Kindle k bezdrátové síti WiFi

20. 4. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Pomocí návodu uvedeného v tomto článku během okamžiku připojíte čtečku Amazon Kindle k bezdrátové síti WiFi.

Právě jste se rozhodli, že si koupíte do své čtečky Amazon Kindle nějaké nové knihy. Vzhledem k tomu, že nevlastníte model, který má integrovaný modul umožňující připojení k Internetu prostřednictvím mobilní sítě, potřebujete pro nákup a následné stažení zakoupeného obsahu připojení prostřednictvím bezdrátové sítě WiFi. Naštěstí se jedná o poměrně jednoduchou operaci, která vám zabere naprosté minimum času.

Chcete-li tedy připojit svoji čtečku Kindle k bezdrátové síti WiFi, pak se nejprve přesuňte na domovskou obrazovku. Zde v pravém horním rohu obrazovky čtečky vyhledejte ikonku pro zobrazení nabídky, která má podobu tří teček zobrazených pod sebou. Po výběru této ikonky se zobrazí nabídka, v níž vyberte položku Settings a následně položku WiFi and Bluetooth.

Následně v podokně WiFi and Bluetooth uvidíte celou řadu možností nastavení. Ještě předtím, než budete pokračovat, je ale potřeba se zmínit o režimu Letadlo (Airplane Mode). Tuto volbu je třeba vypnout, tj. přepnout do režimu Off. Pokud je totiž režim Letadlo zapnutý (v režimu On), nebude čtečka schopna bezdrátově odesílat ani přijímat žádná data.

Prostě a jednoduše vyberte bezdrátovou síť, k níž se budete chtít připojit a zadejte heslo

Cloud24

Ještě jednou se ujistěte, že máte režim Letadlo (Airplane Mode) vypnutý, a vyberte položku Wi-Fi Networks, která se nachází hned pod výše zmiňovanou volbou. Následně se zobrazí seznam všech bezdrátových sítí, které jsou v oblasti, kde se čtečka Kindle nyní nachází, k dispozici. Pokud se vám žádná bezdrátové síť nezobrazí, pak klepněte na položku Rescan, která se nachází v pravém dolním okraji podokna voleb.

Jakmile uvidíte bezdrátovou síť, k níž se budete chtít připojit, pak na ni jednoduše klepněte, čímž získáte možnost zadat heslo pro připojení k bezdrátové síti.

Byl pro vás článek přínosný?