Hlavní navigace

Preview: Adobe Media Player

11. 4. 2008

Sdílet

Společnost Adobe Systems debutuje na trhu softwarových přehrávačů se svým Adobe Media Player 1.0. Společně s ním dává k dispozici také online instruktážní videa, jak používat produkty Adobe.

příloha_ovladnete_sva_data

Adobe Media Player se stává dalším přehrávačem online videa, který bude konkurovat Quicktimu od Applu či Windows Media Playeru společnosti Microsoft. Program je založen na úspěšné technologii Adobe Flash a obsahuje nástroje pro tvorbu i přehrávání videa. Celkový vzhled a design Adobe Media Playeru je uhlazený a přehledný, takže se v něm lze snadno orientovat. Na tmavém pozadí jsou dobře rozpoznatelné všechny ikony, jež se navíc zesvětlí, když na ně ukážete kurzorem myši.


Základní rozhraní programu se dělí do dvou částí. Na levé straně jsou zobrazena vaše osobní videa, která mohou zahrnovat například záznamy oblíbených pořadů nebo jakákoli jiná data z vašeho disku. V pravé straně okna jsou umístěny odkazy na videa či hudbu přístupné online přímo přes Adobe.



Prozatím je AMP zaměřen primárně na americký trh, takže většina z téměř 400 dostupných televizních pořadů je z amerických TV stanic, především z MTV a CBS. Můžete tak skrze AMP shlédnout vše od komedií, animovaných či detektivních seriálů až po dokumenty či hudební pořady. Mezi největší taháky patří reality show MTV „The Hills“(o dětech milionářů v Los Angeles) a detektivní seriál Kriminálka New York vysílaný na CBS.

Momentálně mohou uživatelé jednotlivé díly pořadů sledovat pouze online. Adobe ale plánuje spustit službu umožňující videa stahovat a sledovat je tak i offline. Bližší informace o této dodatečné službě ale nebyly dosud zveřejněny.

Ke sledováni videa stačí pouze zvolit požadovaný program a můžete okamžitě začít sledovat sdílené video v různých velikostech i kvalitách dle vašich požadavků. AMP samozřejmě nabízí standardní nástroje pro ovládání videa jako je pauza, stop, posunutí vpřed a vzad.

Všechny tyto nástroje a služby v Adobe Media Playeru jsou samozřejmě zcela zdarma, stejně jako celý program (freeware).

Stahujte zde.

- - Adam Šoltys

Byl pro vás článek přínosný?